Dan Barna: „Anul acesta nu vor exista creşteri de pensii şi de salarii în sistemul public”. Ce spune de vaccinare şi confLictul cu Orban

Dan Barna afirmă că peste 60% dintre români sunt dispuşi să se vaccineze anti-COVID-19. Vicepremierul a vorbit şi despre colapsul sistemului de pensii şi scandalurile teritoriale din coaliţia de guvernare.
Filip Stan
29 mai 2021, 12:23
Dan Barna:

Dan Barna, aflat sâmbătă la Ploieşti, la primul centru de vaccinare drive thru deschis în parcarea celui mai mare mall din apropierea municipiului, vicepremeirul Dan Barna a felicitat autorităţile care fac demersuri pentru a facilita accesul oamenilor la vaccin.

„Am văzut nişte sondaje pe interesul pentru vaccinare (….) şi undeva între 60 şi 70% este interes activ şi disponibilitate la cetăţenii români de a se vaccina. Noi suntem, la nivelul ţării, undeva în jur de spre prima treime, spre 30%, or asta înseamnă că mai este încă o treime dintre cetăţenii ţării care încă nu s-a vaccinat, deşi sunt dispuşi şi vor să o facă şi asta am constatat pentru că nu a fost foarte la îndemână vaccinarea sau accesul la spaţiul de vaccin”, a afirmat Dan Barna.

El a menţionat că intenţia Guvernului este aceea de a facilita accesul la vaccinare pentru cât mai mulţi români.

„Direcţia generală şi strategia pentru perioada următoare a Guvernului este să ducem vaccinul cât mai aproape de casa oamenilor, de zona în care ei circulă şi îşi desfăşoară activitatea sau zona în care merg la cumpărături’, a adăugat Barna.

Dan Barna cere creşterea vârstei de pensionare

„Nu putem să evităm la nesfârşit discuţia despre sistemul de pensii pentru că e foarte clar, în 8-10 ani sistemul de pensii actual, aşa cum e gândit acum, nu va mai funcţiona, va intra în colaps şi asta pentru că avem generaţii foarte numeroase care vor ieşi la pensie în perioada următoare, generaţiile numite decreţei în limbajul comun. În momentul în care aceste generaţii ies la pensie, generaţiile care vin in urmă sunt, numeric vorbind, ca o piramidă cu vârful în sus, ceea ce înseamnă că vor fi din ce în ce mai puţine persoane active ca forţă de muncă pe piaţa muncii, iar numărul de pensionari va fi mult prea mare şi atunci sistemul actual, aşa cum e acum, nu mai funcţionează. (…) Nu există vreo decizie luată acum nici în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, dar sunt linii de discuţie care există şi vom continua să le avem, vom veni cu o propunere. E un angajament în acest PNRR de realizare a unei noi legi a pensii”, a spus Barna într-o declaraţie de presă.

Pensii 2021. Raluca Turcan anunţă bomba cu ceas în sistemul de pensii: Deficitul este de 16,7 miliarde de lei
El a reamintit că anul acesta nu vor exista creşteri de pensii şi de salarii în sistemul public, dar creşterea economică înregistrată „creează spaţiu bugetar” pentru perioada următoare, scrie agerpres.ro.

„Avem o creştere economică remarcabilă, record, aş putea să spun, şi asta e un lucru foarte bun. E un mesaj care creează spaţiu bugetar pentru perioada următoare. Deocamdată anul acesta nu vorbim de creşteri nici în zona de pensii, nici în zona de salarii. Vom vedea de anul viitor, în funcţia de performanţa economică”, a afirmat vicepremierul.

Vicepremierul Dan Barna a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID de tip drive thru amenajat în parcarea unui centru comercial de lângă Ploieşti.

Dan Barna, despre atacurile din coaliţie: Ghionturi comunicaţionale; coaliţia este stabilă, dialogul e singura opţiune

Vicepremierul Dan Barna a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, referindu-se la unele atacuri care apar la nivel local între partenerii de coaliţie, că acestea sunt „ghionturi comunicaţionale”, arătându-se optimist că, până în 2024, guvernarea va fi una stabilă.

„Actuala coaliţie este una stabilă. Avem şedinţele săptămânale de coaliţie în fiecare luni după-amiaza, unde apar într-adevăr blocaje importante, stăm de vorbă şi găsim soluţii. Clar că dialogul este singura opţiune. România nu are altă alternativă în momentul de faţă. E foarte clar că şansa de a depăşi pandemia şi a de a ne reaşeza pe un trend economic pozitiv prin care să intrăm şi într-o zonă de deficit de 3% – toate obiectivele pe care ni le-am propus nu se pot întâmpla decât în această coaliţie cu USR PLUS, cu PNL şi UDMR. Deci, indiferent că într-un loc sau altul mai este un ghiont comunicaţional, să spun aşa, între un coleg sau altul de la partidele noastre, mergem mai departe, găsim soluţii. Sunt optimist că vom avea până în 2024 o guvernare stabilă. (…) Atâta timp cât nu sunt probleme de nerespectare a legalităţii, restul sunt chestiuni de mesaj politic care se reglează fără îndoială”, a spus Barna.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, la Braşov, că există localităţi în care partenerii din Coaliţie ai PNL „nu au o atitudine foarte prietenoasă”.

„Avem câteva localităţi în judeţe cu o atitudine nu foarte prietenoasă din partea partenerilor noştri de guvernare, dar eu încerc, la nivelul Coaliţiei, să îmbunătăţim relaţiile, să încercăm să devenim parteneri în adevăratul sens al cuvântului, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local”, a afirmat liderul liberal.

Vicepremierul Dan Barna a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID de tip drive through amenajat în parcarea unui centru comercial de lângă Ploieşti.

Dan Barna, mesaj VIDEO în campania de vaccinare: „Pentru mine, vaccinul conține bucuria și libertatea de a comunica cu ceilalți”

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?