Dan Barna, de Ziua Constituţiei: Îndemnul USR este la respectul statului de drept şi la protejarea parcursului democratic al României

Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), a lansat un îndemn sâmbătă, cu ocazia Zilei Constituţiei, la respectarea statului de de drept şi la protejarea parcursului democratic al României, susţinând că avem nevoie de o Constituţie care să prevadă independenţa procurorilor, depolitizarea Curţii Constituţionale, iar persoanele condamnate penal să nu poată ocupa funcţii publice.
Romania TV
08 dec. 2018, 11:58
Dan Barna, de Ziua Constituţiei: Îndemnul USR este la respectul statului de drept şi la protejarea parcursului democratic al României

„Îndemnul nostru, al Uniunii Salvaţi România, de Ziua Constituţiei este un îndemn la respectul statului de drept şi la o luptă pentru protejarea parcursului democratic al României. În egală măsură, USR îşi doreşte ca democraţia şi statul de drept să fie întărite în România, iar actuala Constituţie trebuie să ţină pasul cu schimbările dorite de societate. Avem nevoie de o Constituţie care să prevadă independenţa procurorilor, depolitizarea Curţii Constituţionale şi, mai ales, fără penali în funcţii publice”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Acesta a mai arătat că statul de drept este un principiu care stă la baza construcţiei democratice a României şi că USR va lupta pentru ca acesta să facă parte în continuare din viaţa românilor.

„Suntem astăzi stat membru al Uniunii Europene, avem cetăţeni care trăiesc şi se inspiră din valorile democratice şi europene, iar statul de drept reprezintă una din principalele valori fundamentale care stau la baza întregii construcţii democratice a României pentru care s-au sacrificat generaţii întregi. USR va lupta pentru ca acest principiu să facă parte şi din viaţa românilor de mâine. Nu abandonaţi statul de drept!”, a precizat Dan Barna.

Liderul USR, susţine, în context, că actuala conducere a statului roman este „acaparată” de o grupare de interese care calcă în picioare statul de drept şi supremaţia legii.

„În prezent, o grupare de interese care a acaparat conducerea statului român calcă în picioare statul de drept şi supremaţia legii doar pentru a scăpa nişte infractori de închisoare. După şapte constituţii, majoritatea guvernamentală de astăzi a decis că România, nu mai are nevoie de lege, că pot încălca statul de drept şi modifica orice şi oricând doar pentru interesul personal al lui Dragnea, Tăriceanu şi al altora de teapa lor”, a mai scris preşedintele Uniunii Salvaţi România.

Spynews
Anamaria Prodan, la un pas să piardă apartamentul pe care îl deține în clădirea lui Donald Trump, din cauza presupuselor datorii ale lui Laurențiu Reghecampf: ”N-a mai rămas nimic”
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Magazin LIdl, închis de Protecția Consumatorilor. Ce au găsit inspectorii la ultimul control
Capital.ro
Rusia a blocat complet România. Decizia finală luată de Kremlin
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
COD ROȘU de caniculă în aceste județe! Mare atenție când ieșiți din casă!
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Cum încearcă Oana Lis să facă rost de bani pentru tratamentul soțului ei, Viorel Lis: „Ne vedem săptămâna asta. Cât oferi?”
Evz.ro
Scăpați rapid de gheața din congelator. Și cartofii ajută
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Avertizare ANM pentru ziua de marți: Două județe se află sub cod roșu de caniculă. Valul de căldură persistă asupra României
Capital.ro
A venit ordin de la UE! România trebuie să conformeze: Din anul 2026 se aplică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
De ce PENSIILE NU VOR FI MAJORATE pentru 700.000 de vârstnici. Șeful Casei de Pensii spune ADEVĂRUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...