Surse citate de Realitatea Plus, susțin că liderii USR i-au reproșat lui Dan Barna, dar și „locotenenților” acestuia Ionuț Moșteanu și Cătălin Drulă, strategia adoptată în campanie, mai ales în zona de comunicare.
După mai multe discuții și analize, Dan Barna le-a dat asigurări celor din USR că-și va pune mandatul pe masă și va solicita un vot de încredere din partea membrilor de partid, cel mai probabil prin intermediul unui vot electronic, metoda preferată de USR pentru a-i consulta pe cei din partid.
Preşedintele USR, Dan Barna, spune că nu se aştepta la rezultatul pe care l-a obţinut la scrutinul de duminică, el spunând că au existat ”un elan şi un entuziasm venit şi pe baza rezultatului de la europarlamentare, pe care l-am supraapreciat”. Barna susţine că rezultatul este o ”dezamăgire reală”, dar că nu are ”foarte multe lucruri” de reproşat nici lui, nici colegilor săi.
Întrebat dacă şi-a supraestimat şansele, candidatul USR-PLUS a răspuns: ”Rezultatul arată că da”, arătând că acest rezultat este ”o dezamăgire reală”, dar că nu îşi reproşează foarte multe lucruri şi nu le reproşează nici colegilor săi. ”Rezultatul acesta de ieri dezamăgeşte foarte mult exact componenta aceea activă şi vie a societăţii care ar vrea să avem o Românie mai pe muncă, mai pe fără corupţie, o Românie care să facă reforme. Acest electorat a fost dezamăgit, dar mesajul pe care-l dau acuma este de a nu pierde speranţa, de a venit la vot în turul doi”, a mai declarat Dan Barna.
În ceea ce priveşte demisia, Dan Barna spune că nu renunţă la funcţie. ”Nu îmi dau demisia pentru că aş fi un politican aş dacă aş face asta. Alianţa a avut succes în fiecare demers până acum. E pentru prima dată când e un pas înapoi. Dac aş fi genul acela de politican care la prima dificultate zice vă mulţumesc, eu am încercat pleca acasă vă doresc succes ar fi ca şi cum mi-aş bate joc de 1.400.000 de oameni care mi-au acordat încrederea”, a mai afirmat liderul USR.