Dan Barna, despre moţiunea de cenzură: Mergem la vot oricând e nevoie

Dan Barna, preşedintele USR, a declarat că parlamentarii opoziţiei vor merge la votul moţiunii de cenzură oricând va fi nevoie. Biroul Permanent Reunit al Parlamentului a decis că moţiunea va fi dezbătută şi votată sâmbătă, la ora 11.00.
Filip Stan
02 oct. 2019, 08:24
Dan Barna, despre moţiunea de cenzură: Mergem la vot oricând e nevoie

”Am văzut şi încercarea disperată de a programa votul sâmbătă. Ca de obicei, PSD-ul se fereşte de vot, aici nu e nici un fel de dubiu. Mergem la vot oricând e nevoie, acesta e mesajul meu foarte clar. Sfârşitul acestui Guvern e esenţial, pentru a putea începe procesul acela de însănătoşire a României. Deci indiferent când va fi programată moţiunea, vom fi prezenţi şi o vom vota şi am toată încrederea că această moţiune va trece şi acest Guvern va pleca de la conducerea României”, a declarat miercuri Dan Barna.

El vrea alegeri anticipate în februarie-martie anul viitor.

”Trebuie să evităm ambiguităţile de orice fel. România are disperată nevoie de un Guvern legitim, cu susţinere solidă în Parlament şi pentru asta e nevoie de anticipate. Exact din acest motiv am propus pactul pentru anticipate şi un calendar foarte clar, conform căruia se adoptă moţiunea de cenzură, pică acest Guvern, preşedintele propune doi premieri formali, aceştia sunt respinşi de majoritatea non-PSD, avem apoi primul act al următorului preşedinte, dizolvarea Parlamentului, sper să fiu eu acela care va face lucrul acesta, astfel încât în februarie-martie cel târziu să avem alegeri anticipate, un nou Guvern, din care USR-PLUS va face parte, un nou Guvern, pe care USR-PLUS îl va organiza şi vom intra într-o logică normală de însănătoşire a României”, argumentează Dan Barna.

Stelian Ion: Parlamentarii USR vor veni la Parlament

Şi Stelian Ion, liderul deputaţilor USR, a declarat miercuri că, indiferent de ziua şi ora programată pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, parlamentarii USR vor veni la Parlament.

„Am vorbit cu colegii, i-am mobilizat pe toţi: că pun sâmbătă, că pun duminică, că pun noaptea, dacă pun la 3 dimineaţa, parlamentarii USR vor veni la Parlament. În rest, deciziile cu privire la strategie vor fi comune ale Opoziţiei astfel încât moţiunea de cenzură să treacă. Ăsta este obiectivul principal. Sigur că e o strategie a PSD. Ei cred că au făcut o mare realizare astăzi punând această şedinţă pentru votul moţiunii sâmbătă. Vom vedea că moţiunea va trece. Vom găsi mijloacele procedurale astfel încât moţiunea să treacă”, a afirmat Stelian Ion.

Moţiunea de cenzură va fi citită miercuri în plenul Parlamentului şi va fi supusă votului sâmbătă, a decis Biroul Permanent Reunit al Parlamentului. Opoziţia a strâns 237 de semnaturi pentru moţiune. Cu toate acestea, premierul Viorica Dăncilă consideră că moţiunea nu va trece.

Citeşte şi: Moţiunea de cenzură va fi votată sâmbătă. Scandal pe calendarul moţiunii

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Este obligatoriu în România. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
O manevră banală aduce mari sancțiuni. Mulți șoferi cad în capcană
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?