Dan Barna, despre scandalul momentului: „Nu am vrut să ajungem aici. Miniștrii USR PLUS au vrut să fie lăsați să-și facă treaba”

Vicepremierul Dan Barna a făcut tot ce a putut ca Guvernul Cîțu să meargă în direcția corectă, dar că nu poate merge mai departe cu un premier care nu are respect pentru acordurile de coaliție.
Filip Stan
07 sept. 2021, 08:43
Dan Barna, despre scandalul momentului:

„În lunile care s-au scurs de la alegeri, am făcut tot ce a ținut de noi ca acest guvern să țină direcția corectă. Am adus în vârful administrației publice oameni competenți, cu bună credință și cu o uriașă putere de muncă.

Însă nu putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru acordurile de coaliție. Nu se poate așa. Niciodată nu se va putea așa. Nu cu USR PLUS.

Nu am vrut să ajungem aici. Toți miniștrii USR PLUS au vrut să fie lăsați să își facă treaba. Asta vrem și acum. Să livrăm reformele din programul de guvernare.

PNL trebuie să aleagă. Ori guvernează cu USR PLUS ca partener de guvernare recunoscut pentru reforme, ori oferă românilor formula Cîțu-Ciolacu cu PSD în “echipa câștigătoare””, a spus Dan Barna.

Dan Barna merge marţi la Cotroceni: „Mesajul este unul clar și neechivoc: un nou premier”

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că merge marți la Cotroceni, pentru discuții cu președintele Klaus Iohannis. Copreședintele USR PLUS a afirmat că încă de miercurea trecută s-a încercat un dialog cu președintele, însă acesta nu a răspuns.

„Încă de miercuri, în momentul în care s-a declanșat criza, am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns. Astăzi a venit o invitație de la cabinetul președintelui pentru mâine după-amiază. Voi participa la aceste discuții. Mesajul este unul clar și neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem continua reformele. Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR este singura care poate guverna România. Cu un nou premier, lucrurile se pot închide în câteva zile”, a declarat Dan Barna, după ce a anunțat demisia tuturor miniștrilor USR PLUS.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici, Eroul Înotului Românesc, Câștigă Aurul la JO 2024
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!