Dan Barna: „România continuă să fie astăzi din punct de vedere economic exact cum e căprioara pe autostradă cu farurile în ochi”

Dan Barna, liderul USR, a cerut Guvernului Orban să desfiinţeze pensiile speciale şi să oprească scurgerea de fonduri "către feudalismul local numit PNDL - o invenţie a unui actual puşcăriaş care s-a dovedit a fi un mecanism corupt de alocare a banilor publici".
Romania TV
18 mai 2020, 13:45
Dan Barna:

Deputatul USR Dan Barna a precizat că „am văzut o mostră de tragism dramatic din partea PSD. Am văzut şi optimismul entuziast din partea PNL”.

Liderul USR a criticat declaraţiile premierului Ludovic Orban care a vorbit despre „starea de alertă maximă”.

„Programul IMM Invest este un program gata înţepenit. S-a pornit de la o premisă complicată, greu de aplicată, fără certitudini că va funcţiona. Pentru garanţiile promise antreprenorilor, li se cerea să rişte cam tot ce aveau. În loc să creeze speranţă, în realitate mai creează o îngrijorare în plus. 

În mod real, antreprenorii români nu au prea multe opţiuni. Nu o aveau decât pe aceasta. Nişte zeci de mii au reuşit să treacă peste blocajele cabalei mondiale care au sabotat site-urile şi au reuşit să depună ceea ce era necesar pentru a se înscrie”, a precizat Barna.

Dan Barna a precizat că antreprenorii au cerut două lucruri simple: „predictibilitate şi sprijin”.

„România continuă să fie astăzi din punct de vedere economic exact cum e căprioara pe autostradă cu farurile în ochi – surprinsă şi confuză. Ăsta este sentimentul pe care majoritatea antreprenorilor îl transmit când sunt întrebaţi care este direcţia şi ce urmează să se întâmple”, a declarat liderul USR.

De asemenea, Dan Barna a criticat PNL pe motiv că şi-a însuşit mai multe măsuri propuse de USR.

„O să enumăr câteva dintre măsurile pe care vi le-am propus: reducerea taxării pe muncă – sprijin direct, nebirocratic, aplicabil imediat şi foarte eficient pentru oamenii care muncesc şi pentru companiile care adus o valoare adăugată.  V-am propus eliminarea acestora taxe cu salariul minim. Nu aţi dorit să o faceţi.

Desfiinţarea sau impozitarea reală a pensiilor speciale. O abordare frontală prin decizie de Guvern ar fi putut să îndrepte această injustiţie sfidătoare despre care cetăţenii ne vorbesc cu fiecare ocazie. Principiul e simplu, doar că până în prezent acest lucru nu s-a întâmplat printr-o convenabilă colaborare a binomului PNL-PSD care se activează în moment critice. 

Oprirea scurgerii fondurilor către feudalismul local numit PNDL. O invenţie a unui actual puşcăriaş care s-a dovedit a fi un mecanism corupt de alocare a banilor publici.

Noi continuăm să cochetăm cu fondurile europene şi există în continuare primari care sunt încurajaţi să nu acceseze fonduri europene pentru că e mai la îndemână PNDL şi acest instrument”, a afirmat Dan Barna.

Ludovic Orban prezintă în Parlament măsurile de relansare economică. „Vrem să acordăm sume uriaşe pentru investiţii în infrastructură”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'