Dan Barna, USR: Cred că norocul ni s-a terminat. România a fost creată de cei care nu au stat deoparte

Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România, a declarat miercuri, în cadrul şedinţei comune solemne a Senatului şi Camerei Deputaţilor consacrate celebrării Centenarului Marii Uniri, că România a fost creată de cei care nu au stat deoparte, el făcând, totodată, o paralelă între reuşitele înaintaşilor şi nerealizările guvernărilor recente.
Romania TV
28 nov. 2018, 14:36
Dan Barna, USR: Cred că norocul ni s-a terminat. România a fost creată de cei care nu au stat deoparte

„În urmă cu o sută de ani, Petre Carp spunea că România are prea mult noroc să mai aibă nevoie de politicieni şi, dacă ne uităm unde este România azi – UE, NATO, parteneriat cu SUA – da, înclinăm să îi dăm dreptate lui Carp. Numai că el spunea asta când în fruntea statului român erau Regele Ferdinand, mareşalul Averescu, Ionel Brătianu, Barbu Delavrancea sau Nicolae Titulescu. Azi în fruntea României sunt Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sau Florin Iordache. Dragi români, cred că norocul ni s-a terminat”, a spus el.

Dan Barna a semnalat problemele din spitale şi lipsa autostrăzilor, în condiţiile în care în urmă cu un secol românii se puteau lăuda cu realizări precum podul de la Cernavodă sau descoperirea insulinei.

„Cu o generaţie înainte de Marea Unire, Anghel Saligny realiza sistemul de poduri de la Cernavodă, cel mai spectaculos proiect ingineresc din Europa la vremea respectivă era în România. Ştiţi în cât timp a fost terminat? În cinci ani. Politicienii care au guvernat România după Revoluţie nu au fost în stare să termine o autostradă, una singură care să lege regiunile istorice în 30 de ani de guvernare. Puţin după Marea Unire, Nicolae Paulescu descoperea insulina, una dintre cele mai mari realizări ale medicinei. O descoperire care a îmbunătăţit viaţa a milioane de oameni bolnavi de diabet, iar o sută de ani mai târziu corupţia din sistemul medical românesc a făcut ca spitalele noastre să fie incapabile să răspundă unei tragedii precum Colectiv şi atunci au murit zeci de tineri, cu zile”, a precizat Barna.

El a adăugat că, în urmă cu câţiva ani, niciunul dintre membrii USR nu visa că va ajunge politician, dar acest lucru s-a întâmplat deoarece niciunul dintre reprezentanţii acestei formaţiuni „nu a mai vrut să stea deoparte şi să se uite la televizor cum viitorul lui şi al celor din jur este decis de politicieni corupţi şi incompetenţi”.

Barna a adăugat că a venit rândul tuturor celor care nu vor să facă politică, dar cărora le pasă de viitorul lor şi al României.

„Acum o sută de ani România Mare era ţara la care visaseră generaţii întregi de români, dar azi patru milioane de români sunt nevoiţi să trăiască departe de ţară în speranţa unei vieţi mai bune. Norocul ni s-a terminat, dragi prieteni, ni s-a terminat. Nu mai putem sta deoparte. De-a lungul acestui Centenar românesc, în fiecare generaţie au fost români care au ales să nu stea deoparte: soldaţii care au murit la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz şi care prin jertfa lor au făcut posibilă România Mare; studenţii care în ’45 au ieşit în stradă într-o încercare disperată de a opri instaurarea regimului comunist; muncitorii care au sfidat Securitatea şi au întrerupt munca în ’77 în Valea Jiului sau în ’87 la Braşov şi toţi cei care au sfidat gloanţele în 1989 şi au îndepărtat dictatura comunistă. România noastră, România centenară a fost creată de cei care nu au stat deoparte”, a mai declarat el.

Spynews
Surpriza anului în televiziune! O emisiune fenomen, un brand în presa de monden, revine în curând! Antena Stars pregătește lovitura
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Orașul care are peste 11.000 de ani. Este menționat și în Biblie
Capital.ro
Taxă pentru șoferii care trec prin Bulgaria. Este obligatorie de la 1 Septembrie
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
Ce sume plătesc românii pentru a-și primi pensia. Recalcularea vine cu o mulțime de probleme
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Spynews
Lovitură grea pentru Brad Pitt! Fiica Angelinei Jolie a renunțat oficial la numele tatălui ei
Evz.ro
Formula câștigului la Loto. A fost testată
Ego.ro
Ce s-a întâmplat cu prima Dacia fabricată la Colibași, pe 20 august 1968. Textul inscripționat la motorul mașinii
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Ultima misiune a Robertei s-a încheiat. Polițista de 21 de ani a fost înmormântată în satul natal: „O aşteptam acasă, dar nu o aşteptam aşa”
Capital.ro
Mașinile au interzis! Măsura a intrat în vigoare de astăzi, 20 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
„Vor să mă omoare!” Doi polițiști din Câmpia Turzii, eroi pentru o femeie răpită în plină stradă!
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
LOVITURĂ PENALĂ pentru BIDEN! A FURAT BANII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...