Dan Barna: USR şi PLUS stabilesc până la începutul lunii februarie dacă merg pe listă comună la europarlamentare

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat marţi că formaţiunea pe care o conduce şi Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) vor stabili până la începutul lunii februarie dacă formează o alianţă în vederea participării la alegerile europarlamentare.
Romania TV
22 ian. 2019, 19:30
Dan Barna: USR şi PLUS stabilesc până la începutul lunii februarie dacă merg pe listă comună la europarlamentare

„În momentul de faţă există discuţii avansate pentru participarea într-o alianţă la aceste alegeri europarlamentare, respectiv pe o listă comună. Până la finalul acestei luni, poate în primele zile de februarie – pe 2 februarie, de altfel, avem un comitet politic – vom lua o decizie, dacă cele două partide vor merge în alianţă – şi deci vom avea o listă comună – sau dacă va merge fiecare în mod individual. Este o discuţie care a durat un an de zile, este o dezbatere. (…) Ca orice proces de acest tip, depinde de decizia celor două partide. Pentru a avea o decizie a celor două partide, trebuie să aibă loc nişte dezbateri”, a precizat liderul USR, transmite News.ro.

Dan Barna a menţionat că USR şi-a stabilit cei 43 de candidaţi pentru alegerile europarlamentare în urma unei campanii electorale interne, în cadrul căreia membrii formaţiunii şi-au exprimat în mod democratic opţiunile. Întrebat de ce nu a fost invitat şi Dacian Cioloş să facă parte din USR, Dan Barna a replicat că această invitaţie a fost lansată în urmă cu un an.

Citeşte şi:  Scandal în USR din cauza alianţei cu partidul lui Dacian Cioloş. Decizia se anunţă pe 26 ianuarie

„Această invitaţie în partid a fost făcută acum un an şi ceva. (…) Politica se face pe realităţi. Astăzi sunt două partide reale, existente. Partidul PLUS şi USR, care discută pentru posibilitatea unei alianţe şi a unei liste comune. În câteva zile vom avea un răspuns. Lucrurile sunt foarte simple”, a mai spus el.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a avut discuţii până acum cu preşedintele USR, Dan Barna, dar negocierile pentru o colaborare vor începe după ce vor fi alese şi structurile de conducere ale PLUS. Convenţia Naţională a PLUS, la care vor participa 1.800 – 2.000 de delegaţi, va avea loc sâmbătă, la Bucureşti, urmând a fi alese structurile de conducere ale formaţiunii. Potrivit lui Dacian Cioloş, o altă reuniune a Convenţiei Naţionale a PLUS va avea loc pe 2 februarie, când se va decide o eventuală colaborare cu USR.

„Discuţiile continuă. Nu ştim care va fi decizia. În mod clar, într-un fel sau altul, intenţionăm să colaborăm cu USR pentru alegeri, până la alegerile parlamentare. Care va fi forma în care vom colabora pentru aceste prime alegeri – foarte probabil o decizie finală o să o luăm pe 2 februarie. (…) Alegerile europarlamentare sunt esenţiale pentru PLUS, pentru că sunt primele alegeri la care acest partid participă. (…) Participarea mea la alegerile europarlamentare mi se pare un element cheie pentru a contribui la succesul PLUS şi al unui eventual parteneriat în aceste alegeri care vor da tonul pentru ceea ce se va întâmpla în perioada următoare”, a precizat Dacian Cioloş.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'