Dan Bittman este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, cu o carieră de 40 de ani. Dacă viața muzicală i-a fost mereu expusă, nu același lucru s-a întâmplat cu viața personală. Puțină lume știe că solistul trupei Holograf a locuit în Germania și Austria, dar s-a întors în România după doar trei luni.
În anii ’80, Dan Bittman s-a mutat în străinătate, însă dorul de casă l-a determinat pe acesta să revină după doar trei luni. Odată întors în România, și-a încercat norocul la Facultatea de Arhitectură, dar a intrat la Construcții, unde a lucrat la acea vreme cu celebrul politician Călin Popescu Tăriceanu.
Deși viața lui Dan Bittman a fost întoarsă pe toate părțile în presă, se știu foarte puține despre copilăria și adolescența cântărețului. Într-un interviu, artistul a povestit detalii uimitoare despre familia lui.
„Am avut multe de pătimit cu familia. Eu nu știu cum au rezistat părinții mei, pentru că ne-au demolat de două ori. O dată din Piața Unirii, și au construit magazinul Unirea pe locul casei mele, și a doua oară de pe strada Labirint, colț cu Popa Nan, cea pe care o evocă Ciocu Vintilă în cântecele lui. La fel, s-a lărgit bulevardul și tocmai casa noastră le stătea în cale. Fiind copil atunci, apoi adolescent, nu am suferit atât de mult, dar acum, după ce am construit și eu case și apartamente, îmi dau seama ce era pe vremea lui Ceaușescu să-ți pierzi casa, mai ales casa copilăriei. Atunci eram prea tânăr ca să-mi dau seama, dar acum realizez prin ce-au trecut ai mei, cât au pătimit și, totuși, au mers mai departe de fiecare dată cu zâmbetul pe buze. După două demolări, au ajuns în Vatra Luminoasă și până și acolo au reușit să facă în așa fel încât să avem o casă decentă, frumoasă și o viață cât se poate de civilizată pentru România comunistă”, a declarat Dan Bittman pentru Viva!.
Un alt detaliu neștiut despre Dan Bittman este că a făcut Liceul German din București, unde a avut colegi formidabili, extrem de deștepți, după cum afirmă chiar el.
„Eu am terminat Liceul German și am avut niște colegi formidabili, niște inteligențe extraordinare, care au ajuns foarte bine mulți dintre ei. Atunci, toată lumea era pe socializare, nu pe distanțare, așa cum este azi. Acum, din ce observ, fiecare e cu telefonul lui, cu computerul lui”, a precizat vedeta.
Dată fiind pasiunea lui Bittman pentru muzică, mulți fani cred a făcut o facultate de profil, dar nu-i așa! Acesta și-a dorit să fie arhitect, a dat la Arhitectură, dar a intrat la Construcții.
„În 1980, mama s-a dat peste cap să-mi facă rost de pașaport, să mă trimită în Austria și Germania, ca să fug din țară, și n-am reușit, pentru că nu mi-a plăcut deloc. M-am simțit foarte bine acolo, mi s-a părut că totul ține de normalitate. Când am ajuns în Austria și Germania, mi s-a părut că e lumea mea normală, dar, după trei luni, mi s-a făcut un dor de casă și m-am întors.
Am dat la Arhitectură, crezând că doar faptul c-am stat prin Germania mă va promova. Nu s-a întâmplat așa, și-n toamnă am dat la Hidrotehnică, Facultatea de Construcții, și am intrat. Am reușit s-o termin cu greu, dar glorios. Măcar diploma mea e luată pe bune, Călin Popescu Tăriceanu fiindu-mi asistent. Foarte impresionat de faptul că am reușit să știu ceva materie, mi-a dat 8.50. Am uitat să spun că, înainte, m-am pregătit pentru Arhitectură cu regretatul Dinu Patriciu, un liberal adevărat… Deci am fost numai pe partea liberală, așa, în viață”, a conchis artistul.