Dan Ciotoi, acuzații dure împotriva lui Dan Bursuc: „A vrut să ne elimine de pe piață”

Dan Ciotoi, acuzații dure împotriva lui Dan Bursuc. Timp de opt ani, formația Generic a intrat într-un con de umbră, nu s-a mai făcut auzit nici la radio și nici pe micile ecrane. Solistul vorbește deschis despre această situație și spune că a existat și un vinovat pentru "dispariție".
Alina Costache
15 iul. 2024, 14:55
Dan Ciotoi, acuzații dure împotriva lui Dan Bursuc:
Dan Ciotoi, acuzații dure împotriva lui Dan Bursuc

Dan Ciotoi, acuzații dure împotriva lui Dan Bursuc. Deși era pe val în anii 1990, odată cu finalul mileniului, formația Generic avea să intre brusc în obscuritate. În ciuda numeroaselor eforturi de a se ridica, Dan Ciotoi spune că peste tot ușile le erau închise.

Citește și: Ce boală a avut, de fapt, Dan Ciotoi. Artistul a fost la un pas de moarte după ce a fost diagnosticat greșit: „Am avut un înger păzitor care m-a salvat. Doctorii m-au trimis acasă că sunt sănătos”

Dan Ciotoi, acuzații dure împotriva lui Dan Bursuc

La început a venit Costi Ioniță cu idei, cu manele noi. Toți lăutarii de frunte cu voci bune s-au ridicat. Apoi, casa de producție AMA Sound a preluat o emisiune la PRO TV, numită Chef de Chef. Era săptămânală. Aici s-au afirmat toți. Dacă nu erai acolo, nu existai. În 2000, când a apărut această emisiune, a apărut și AMA Sound cu Bursuc.

De atunci a început impresariatul lui cu trupe. Toți aveau loc, în afară de noi. Pentru că AMA Sound a vrut să ne elimine de pe piață. Care era problema? Legea drepturilor de autor a venit în jurul anului 1996, iar odată aplicată, casele de producție erau obligate să plătească drepturi. Noi scoteam cam un album pe an și două compilații.

Ce se întâmpla? Când scoateam un album, acesta se vindea foarte bine, așa cum se întâmplă și acum cu abonații, oamenii abia așteptau următorul album”, spune Dan Ciotoi, în podcastul lui Damian Drăghici, acuzându-l pe Dan Bursuc de sabotajul trupei sale.

Ulterior, artistul a încercat să-și înființeze propria casă de producție, însă nu a putut face față. „Era o competiție. Noi ne-am înființat propria casă de producție și vindeam drepturile de autor prin coperți. Noi comandam la tipografie coperți, iar cei care vindeau muzica atașau caseta la copertă. Tot din 2000 a apărut și CD-ul, iar noi nu am mai făcut față. AMA era distribuitorul principal, iar din 1999 nu au mai vrut să ia materiale de la noi.

S-au înțeles mai mulți între ei să nu ne mai cumpere materialele, pentru că le stricam piața. Unul singur a încălcat regula. El a cumpărat material de la mine și s-a descurcat singur.

Vindea foarte bine. AMA, care nu voia să ia de la noi, cumpăra de la el, dar la suprapreț. Dacă lua direct de la noi, lua la un preț mic. Vindeam materialul foarte ieftin. Când noi vindeam un album cu 300.000 de exemplare, pe piață se vindeau 1 milion sau 2 milioane, dar multe erau doar copii”, mai spune Dan Ciotoi.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...