Scandalul de la Oltchim nu e nici pe departe încheiat. Însoţit de o parte din avocaţi, Dan Diaconescu a ajuns miercuri la prânz la Tribunalul Bucureşti. Diaconescu a declarat că a venit să acţioneze în judecată Guvernul pentru că a fost exclus de la privatizarea combinatului Oltchim.
„Nu vedem cum domnul Ponta, Ministerul Economiei, ar putea câştiga acest proces. Vom vedea ce termen de judecată vom primi, sperăm să fie cât mai rapid, pentru ca acest combinat să se redeschidă şi angajaţii să îşi primească salariile. Guvernul nu a vrut să semneze contractul şi să primească banii. Toţi banii pe care îi vom obţine în acest proces, pe care nu avem cum să îl pierdem, se vor reîntoarce în combinat. Avocaţii din străinătate mi-au propus să cer daune de 2 miliarde de euro, cei din ţară propun mai puţin. Noi dorim să plătească direct familia domnului Ponta, a domnului Vulpescu, familiile celor care au fost implicaţi direct. Domnul Ponta ne-a spus că de a doua zi dă salariile şi reporneşte combinatul. Fie nu poate, fie nu vrea. A început negocierile direct cu o firmă căreia noi voiam să îi dăm manageriatul, dar care i-a refuzat oferta lui Ponta. Dăm statul în judecată, cerem să se pună sechestru pe avere şi să se îndrepte împotriva lor, ca cetăţeni. Domnul Ponta a minţit când a spus că banii se reîntorc în combinat sub formă de credit”, a declarat Dan Diaconescu, la intrarea în tribunal.
Anularea licitaţiei pentru privatizarea Oltchim este prima escorcherie dovedită făcută de nişte guvernanţi în funcţie, a declarat Dan Diaconescu. Zilele trecute, realizator tv a depus plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a fostului şef al OPSPI, Remus Vulpescu, pe care îi acuză de şantaj şi ameninţare, pentru faptul că Executivul nu i-a acordat combinatul Oltchim în procedura de privatizare.
„Am aşteptat să se adune noi şi noi probe. În cazul Oltchimului, eu am câştigat fără să dau şpagă şi am fost scos abuziv din licitaţie pentru că presa nu a mai fost de faţă. Am toate dovezile. Plângerea îi vizează pe Remus Vulpescu şi Victor Ponta. Demonstrăm că guvernanţii au ştiut că avem banii. Am arătat banii în cei şapte saci. Am constatat că ne-au minţit din nou, au spus că dau ei salarii şi muncitorii tot nu şi-au luat banii. Victor Ponta minte în continuare” a declarat Diaconescu la intrarea în clădirea Parchetului, precizând că plângerea penală vizează trei puncte: „De ce a închis Guvernul combinatul, de ce ne-a scos dintr-o licitaţie câştigată legal şi de ce nu a mai vrut să semneze contractul? Plângerea se referă la şantaj şi ameninţare, iar daunele pe care le vom cere vor fi de 2 miliarde de euro„, a declarat Diaconescu.
Şi statul român a făcut plângere împotriva patronului OTV. DNA îl va cerceta pe Dan Diaconescu pentru faptele reclamate de OPSPI împotriva patronului OTV.
Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.
Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia lui Diaconescu a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA – OPSPI.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că plângerea depusă de către Remus Vulpescu este de competenţa DNA.