Dan Diaconescu, martor în procesul lui Marian Vanghelie și convocat la poliție în dosarul de prostituție cu minore, în aceeași zi

Fostul realizator TV Dan Diaconescu este așteptat în fața judecătorilor joi, 11 mai, pentru a fi audiat ca martor în dosarul de corupție al fostului edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie.
Filip Stan
11 mai 2023, 14:32
Dan Diaconescu, martor în procesul lui Marian Vanghelie și convocat la poliție în dosarul de prostituție cu minore, în aceeași zi

Diaconescu este așteptat în aceeași zi și la Secția 1 de Poliție, unde este nevoit să se prezinte ca inculpat pus sub control judiciar, în dosarul în care fostul patron OTV este acuzat de sex cu minore și folosirea prostituției infantile. Ambele programări fiind stabilite pentru ora 13, rămâne de văzut cum va reuși fostul realizator să le onoreze.

Curtea de Apel București ia în discuție joi un nou termen al dosarului în care Marian Vanghelie a fost condamnat pe fond la o pedeapsă de 11 ani și 8 luni pentru foloase necuvenite de 30 de milioane de euro.

Marian Vanghelie a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi luat bani de la 13 firme în schimbul obținerii unor contracte preferențiale de achiziții supraevaluate cu societatea comercială a primăriei Sectorului 5, SC Economat 5 SRL, potrivit Ziare.com.

Dan Diaconescu se află pe lista martorilor a căror audiere a fost admisă de instanța de apel pe data de 02.06.2022, alături de alte 17 nume propuse de apărătorii lui Marian Vanghelie.

Citește și: Tatăl gemenelor din dosarul pentru care a fost arestat Dan Diaconescu rupe tăcerea: ”Știu ce au făcut fetele mele. Viața lor s-a schimbat mult”

Printre aceste nume s-a aflat și cel al patronului B1Tv, Sorin Oancea, audiat în data de 07.09.2022, atunci când a vorbit despre vremurile în care el și actualul prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan (pe atunci realizator tv), se „băteau” care să transmită în exclusivitate „Vanghelioanele”.

Dan Diaconescu ar trebui să dea detalii cu privire la același subiect, fiind citat și pentru data de 04.05.2023, dar fostul patron OTV nu a dat curs citației, așa că instanța l-a chemat și pentru termenul de joi, 11.05, ora 13.00. Dacă nu se prezintă nici de această dată, instanța are posibilitatea să îl amendeze și să îl citeze cu mandat de aducere.

Problema e că tot la ora 13.00 Dan Diaconescu trebuie să se prezinte la Secția 1 de Poliție pentru procedura de control judiciar pe care o are instituită în dosarul în care este acuzat de sex cu minore. Dacă nu se prezintă la ora stabilită, fostul patron OTV riscă să fie arestat.

11 ani și 8 luni de închisoare pentru Marian Vanghelie în primă instanță

Procesul de corupție în care Marian Vanghelie a fost trimis în judecată în 2015 s-a desfășurat la Tribunalul București pe parcursul a 93 de termene de judecată, timp în care fostul edil a „schimbat” 5 judecători: doi s-a abținut (jud. Liliana Ciupercă, jud. Gheorghiță Sandu), altul s-a pensionat (jud. Otilia Bomboș), iar altul a fost promovat, fapt care s-a soldat pe parcursul timpului cu amânări și reaudieri de martori.

Într-un final, în 2019, cauza a ajuns la judecătoarea Cristina Cristea, care a pronunțat decizia pe fond: 11 ani și 8 luni de închisoare pentru Marian Vanghelie.

Fostul edil al Sectorului 5 a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Citește și: CTP, reacție legată de cazul Horodniceanu: ”Cred că o întrebare nu s-a pus în legătură cu acest personaj”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'