Diaconescu este așteptat în aceeași zi și la Secția 1 de Poliție, unde este nevoit să se prezinte ca inculpat pus sub control judiciar, în dosarul în care fostul patron OTV este acuzat de sex cu minore și folosirea prostituției infantile. Ambele programări fiind stabilite pentru ora 13, rămâne de văzut cum va reuși fostul realizator să le onoreze.
Curtea de Apel București ia în discuție joi un nou termen al dosarului în care Marian Vanghelie a fost condamnat pe fond la o pedeapsă de 11 ani și 8 luni pentru foloase necuvenite de 30 de milioane de euro.
Marian Vanghelie a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi luat bani de la 13 firme în schimbul obținerii unor contracte preferențiale de achiziții supraevaluate cu societatea comercială a primăriei Sectorului 5, SC Economat 5 SRL, potrivit Ziare.com.
Dan Diaconescu se află pe lista martorilor a căror audiere a fost admisă de instanța de apel pe data de 02.06.2022, alături de alte 17 nume propuse de apărătorii lui Marian Vanghelie.
Printre aceste nume s-a aflat și cel al patronului B1Tv, Sorin Oancea, audiat în data de 07.09.2022, atunci când a vorbit despre vremurile în care el și actualul prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan (pe atunci realizator tv), se „băteau” care să transmită în exclusivitate „Vanghelioanele”.
Dan Diaconescu ar trebui să dea detalii cu privire la același subiect, fiind citat și pentru data de 04.05.2023, dar fostul patron OTV nu a dat curs citației, așa că instanța l-a chemat și pentru termenul de joi, 11.05, ora 13.00. Dacă nu se prezintă nici de această dată, instanța are posibilitatea să îl amendeze și să îl citeze cu mandat de aducere.
Problema e că tot la ora 13.00 Dan Diaconescu trebuie să se prezinte la Secția 1 de Poliție pentru procedura de control judiciar pe care o are instituită în dosarul în care este acuzat de sex cu minore. Dacă nu se prezintă la ora stabilită, fostul patron OTV riscă să fie arestat.
11 ani și 8 luni de închisoare pentru Marian Vanghelie în primă instanță
Procesul de corupție în care Marian Vanghelie a fost trimis în judecată în 2015 s-a desfășurat la Tribunalul București pe parcursul a 93 de termene de judecată, timp în care fostul edil a „schimbat” 5 judecători: doi s-a abținut (jud. Liliana Ciupercă, jud. Gheorghiță Sandu), altul s-a pensionat (jud. Otilia Bomboș), iar altul a fost promovat, fapt care s-a soldat pe parcursul timpului cu amânări și reaudieri de martori.
Într-un final, în 2019, cauza a ajuns la judecătoarea Cristina Cristea, care a pronunțat decizia pe fond: 11 ani și 8 luni de închisoare pentru Marian Vanghelie.
Fostul edil al Sectorului 5 a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.