UPDATE> Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat, vineri seară, că a contestat decizia Judecătoriei Constanţa ca Dan Diaconescu să fie cercetat în arest la domiciliu. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis că judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a respins, vineri seară, propunerea procurorului privind luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, a lui Dan Diaconescu.
UPDATE: Judecătorii au decis arest la domiciliu pentru Dan Diaconescu, deşi procurorii cereau măsura arestului preventiv de 30 de zile. „Mă aşteptam să fiu liber”, a declarat Dan Diaconescu după ce a stat trei ore în sala de judecată. „Sper ca în cel mai scurt timp toată ţara sa vada ca sunt nevinovat, multumesc mult”, a mai spus fostul patron al OTV.
„Un masacru, un linșaj, să sperăm că ușor, ușor se va dovedi că totul a fost o înscenare juridică”, a descris Diaconescu dosarul penal deschis pe numele său. Acesta a precizat că nu se afla în dulap la momentul descinderii mascaților la el acasă, așa cum s-a speculat în presă.
”Sper ca în cel mai scurt timp, toată țara și toți telespectatorii dumneavoastră să vadă că sunt nevinovat. Sunt nevinovat. Nu am dormit de 48 de ore, nici măcar una. Încerc să aflu de doi ani cine are ceva cu mine. Știam că se va instrumenta acest dosar. S-ar putea să mă întorc în presă peste câteva luni, cu televiziunea și cu emisiunea.”, a declarat Dan Diaconescu.
Omul de televiziune Dan Diaconescu urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa susţinând că acesta a întreţinut raporturi sexuale cu două surori gemene minore contra unor sume de 300 – 400 de lei, iar faptele ar fi avut loc în Olimp, Constanţa şi Bucureşti.
Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a afirmat, vineri, că a ajuns la concluzia că omul de televiziune este deja condamnat de către societate şi crede că singura lui şansă este să aibă parte de un magistrat independent care să nu ţină cont de informaţiile apărute în mediul online.
“Am fost anunţat că Judecătoria Constanţa va fi sesizată cu propunere de arestare preventivă. A fost pusă în mişcare acţiunea penală astăzi, Dan Diaconescu a devenit inculpat şi în câteva minute probabil va sosi propunerea cu arestarea preventivă. Vom studia propunerea, vom face apărări în consecinţă”, a declarat Murărescu.
Întrebat dacă este adevărat că sunt imagini video cu care Dan Diaconescu este şantajat, avocatul a răspuns: “Este un dosar sensibil din toate punctele de vedere. Pe de o parte, pentru că sunt cercetate presupuse fapte de natură penală sâvârşite asupra unor minori şi atunci există o protecţie a acestui dosar cu privire la informaţiile cu privire pe care le conţine. Iar pe de altă parte, nu este plăcut pentru o persoană care aşteaptă să ajungă în faţa unui magistrat, unui judecător ca tot felul de informaţii conţinând date din dosar să fie disipate în mediul public. Eu personal, văzând ce s-a întâmplat ieri, am ajuns la concluzia că în acest moment Dan Diaconescu este deja condamnat de către societate. Singura lui şansă, şansa apărării, este să avem în faţă un magistrat independent care să nu ţină cont de informaţiile disipate în mediul online şi de această formare a unei convingeri de vinovăţie cu privire la Dan Diaconescu. Altfel, bătălia este deja câştigată de către Parchet”.
Alexandru Murărescu a mai fost întrebat dacă este adevărat că Dan Diaconescu a fost şantajat. “Există o componentă în sensul în care m-aţi întrebat în acest dosar, dar mai multe nu pot să vă spun. Vă spun doar că el neagă cu vehemenţă şi respinge acuzaţiile formulate de către Parchet. Deja ele s-au redus ca număr de acte materiale ca urmare a apărărilor făcute de către noi. Încetul, cu încetul, sperăm pas cu pas să restabilim adevărul”, a mai transmis avocatul lui Dan Diaconescu.
În 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.
Magistraţii au decis ca, în cazul fondatorului OTV, să fie scăzută din pedeapsă perioada în care el a fost reţinut şi arestat preventiv, respectiv între 22 şi 25 iunie 2010.
În acelaşi dosar a fost condamnat şi Doru Pârv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, el neavând dreptul de a desfăşura vreo activitate în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani după ce iese din închisoare.