Dan Negru a dat detalii despre proiectele profesionale pe care le are în derulare, precum şi despre viaţa de om de afaceri, tată şi soţ. Prezentatorul TV a criticat în termeni duri modul în care se face şcoala online în contextul pandemiei de COVID-19.
„Şcoala online e o nenorocire! Lucrez în jobul cu ecrane de 25 de ani şi ştiu că ecranele sunt pentru divertisment, ştiri şi reclame, dar nu pentru educaţie. Educaţia o face omul faţă în faţă, pentru că un educator, profesor e cel care te „contaminează“ cu învăţătura. Ecranele nu sunt pentru educaţie, cred că lunile astea pierdute cu educaţia copiilor vor lovi mai tare decât orice criză economică sau sanitară.
Dara şi Bogdan au conturi pe reţelele de socializare? Le cenzurezi timpul petrecut pe ecrane? Au limită pe telefoane şi tablete. Nu suntem fani ai gadgeturilor, dar nici nu poţi să stai departe de ele. Dar echilibrul e important. Copiii crescuţi de Google vor fi marea nenorocire a anilor care vor veni”, a declarat Dan Negru într-un interviu acordat okmagazine.ro.
Citeşte şi: Dan Negru a apărut într-un pictorial cu familia pentru prima dată în 10 ani
Întrebat cum reuşeşte să nu-şi crească fiul şi fiica ca nişte copii de bani gata, Dan Negru a afirmat că acest lucru „ţine de educaţie”.
„Cred că ţine de educaţie şi nu de bani sau de răsfăţ. Educaţia e aia pe care o fac părinţii şi nu laptopurile. Probabil asta va face deosebirea în anii care vin, se vor vedea copiii educaţi de tablete şi cei educaţi de oameni”, a spus realizatorul TV.
Dan Negru a mărturisit că nu vrea să-şi îndemne copiii să urmeze o carieră în televiziune.
„Nu-mi doresc asta pentru copiii mei. Îi ţin cât pot de departe de showbiz şi de televiziune. (…) Pentru piaţa de televiziuni din România, la 49 eşti deja bătrân, mi-au spus-o mulţi directori de televiziuni.
Dan Negru să faci televiziune în Moldova decât în România, pentru că moldovenii sunt bilingvi, vorbesc rusa şi româna, deci se pot uita la televiziunile din două ţări, alea moldoveneşti şi alea ruseşti. Au din ce să aleagă. E dezamăgitor că televiziunile din România sunt ca şi inexistente în Moldova. Pe mine, moldovenii nu mă cunosc deloc după showurile din România, după cum românii nu ştiu ce fac eu în Moldova”, a afirmat prezentatorul TV, conform sursei citate.
„Din living în bucătărie va fi o călătorie exotică. Trist, recunosc. (…)
Prezint revelioane de 21 de ani şi ăsta e unul special, cu românii rămaşi acasă, aşa că era de neiertat ca în anul ăsta să lipsească programul ăsta de revelion. Românii, spre deosebire de alte ţări, au un interes deosebit pentru revelion, datorită tradiţiei; înainte de ‘89 era singurul program cât de cât normal. Apoi, acum 21 de ani am început să-l fac eu. Primul program TV din istoria televiziunii din România a fost cel de Revelion din 1956. Poate de aici respectul şi tradiţia. Cu atât mai mare a fost presiunea pe mine în toţi aceşti 21 de ani, pentru că ştiam că preiau o tradiţie”; a povestit Dan Negru.
„Eu nu fac blocuri, nu sunt un Trump al televiziunii, e o falsă poveste asta. Mi-am investit banii într-un domeniu care-mi dă o oarecare independenţă financiară, dar asta nu e mare lucru. Nu fac nici televiziune, sunt angajatul unor televiziuni care au nevoie de serviciile mele şi eu le dau facturi pentru asta, dar nu am televiziunea mea, ca să ştiu dacă e profitabil sau nu…
Oricum, tsunamiul economic care va urma va duce pe minus ambele business-uri, pentru că ambele s-au extins haotic. Unde te uiţi vezi blocuri, în orice teren viran de la marginea oricărui oraş, după cum unde te uiţi pe telecomandă, vezi televiziuni româneşti. Şi puzderia de blocuri, şi puzderia de televiziuni vor fi lovite de tsunami-ul care urmează, pentru că orice exces e dăunător”, a mărturisit realizatorul TV.