Dan Negru își ține la curent urmăritorii de pe rețelele de socializare în legătură cu ce mai descoperă în periplurile sale.
Vedeta Kanal D a postat recent pe Instagram concluziile unei vizite neprogramate la așa-numitul ”Turn din Pisa made in Câmpina”.
Pe drumul de întoarcere de la Sinaia în București, Dan Negru a observat că aplicația cu hărți a mașinii îi recomandă, ca punct de atracție de pe traseu, ”Turnul din Pisa made in Câmpina”. Curios să vadă despre ce e vorba, s-a dus acolo, însă experiența i-a lăsat un gust amar și l-a făcut să tragă o concluzie dură despre sine, după ce a picat într-o ”capcană turistică”.
”Sunt un fraier cu diplomă de azi începând”, a spus el, în postare.
Concret, la locul indicat pe hartă, nu a găsit nicidecum un obiectiv turistic veritabil, ci o clădire abandonată. Imobilul cu pricina, care trebuia să fie un spațiu modern de birouri, este astăzi în paragină. Motivul? A fost lăsat neterminat în 1997, din cauza numeroaselor probleme de ordin legal și tehnic, care au împiedicat finalizarea proiectului.
”Am pățit-o și eu aici, că doar fraierii nu dispar, doar se transformă! Astea-s obiectivele turistice fantomă de pe hărțile noastre”, a comentat Dan Negru.
Prezentatorul TV a făcut, în postare, și un scurt istoric al problemelor care au adus clădirea în starea de astăzi.
”Deși cunosc Valea Prahovei cu ochii închiși, am luat o capcană turistică. Sunt un fraier cu diplomă de azi începând. Pe harta din mașină am găsit obiectivul ăsta turistic venind dinspre Sinaia spre București. Aici scrie Turnul din Pisa made în Câmpina. Nu l-am văzut până acum, așa că am făcut un ocol și m-am dus să-l văd. Turnul din Pisa made în Câmpina este, de fapt, o clădire de birouri lăsată în paragină. Inițial clădirea avea 4 etaje, dar constructorul i-a mai făcut trei. Prin 1997 au construit-o și cam de atunci au și oprit-o. Azi a ajuns obiectiv turistic. Cele trei etaje în plus i-au afectat structura de rezistență, așa că ea se înclină încet, încet. Armăturile au rugit și ele, iar la prima zgâlțâietură probabil o să cadă. Cica au fost vreo 40 de termene de judecată pe ruina asta. (…) Pe site-uri turistice sau pe hărți, ruina asta este dată ca obiectiv turistic, „Turnul din Pisa din Câmpina”, și fraieri ca mine vin să-l vadă”, a spus Dan Negru.
Potrivit libertatea, Primăria Câmpina a încercat să rezolve situația ”Turnului din Pisa made in Câmpina”, însă demersurile nu au avut finalitate. În 2009, după ce contractul de concesiune a terenului a expirat, autoritățile locale au dat în judecată constructorul, cerând demolarea etajelor ridicate ilegal și finalizarea clădirii.
Ulterior, după șapte ani de judecată, edilii a pierdut procesul, astfel că imobilul a rămas abandonat.