Dan Negru îi trage de mânecă pe români și spune ce înseamnă, de fapt, Crăciunul: „Nașterea și Xmas sunt diferite”

Dan Negru vine cu o nouă postare controversată. Prezentatorul a vorbit despre diferența dintre Crăciun și Xmas, explicând ce înseamnă sărbătoarea de la 25 decembrie.
Alina Costache
25 dec. 2023, 12:31
Dan Negru îi trage de mânecă pe români și spune ce înseamnă, de fapt, Crăciunul: „Nașterea și Xmas sunt diferite”
Dan Negru

Dan Negru este supărat din cauza modului în care românii sărbătoresc Crăciunul, una dintre cele mai frumoase perioade din an, care îi adună la un loc pe cei dragi și umple casele de iubire și fericire.

Nașterea Domnului este un prilej de bucurie pentru creștini, dar, în ultimii ani, este mai mult un motiv de petrecere, fiind dat uitării sensul religios. Celebrul prezentator a făcut și el o postare în acest sens, transmițând un mesaj controversat. Acesta a atras atenția asupra faptului că oamenii nu știu să facă diferența între Crăciun și Xmas și nu înțeleg care este, de fapt, însemnătatea evenimentului de la 25 decembrie.

Citește și: Calendar ortodox 25 decembrie 2023. Naşterea Domnului, ziua în care cerurile se deschid şi rugăciunile sunt ascultate

Vedetea își dorește ca toată lumea să înțeleagă că nu ar exista Crăciun fără Iisus și că ceea ce sărbătorim nu este venirea lui Moș Crăciun, ci nașterea lui Iisus.

„’Crăciunul fără Iisus nu e sărbătoare,ci petrecere’ credea Rafail Noica. Nașterea și Xmas sunt diferite. Crăciunul nu e despre un moș ci despre un copil. Nașterea LUI a schimbat lumea! Bebelușul născut acum e cel care mai târziu „va să vie cu slavă sa judece viii si mortii, a Cărui împărăție nu va avea sfârșit…”, a scris Dan Negru.

Prezentatorul consideră că oamenii ar trebui să se bucure de sărbătoarea în sine și să nu facă din aceasta un motiv de petrecere. Își amintește cum în copilărie îi saluta pe toți cu „Hristos s-a născut!”, semn că, pe vremuri, oamenii înțelegeau mai bine importanța Crăciunului și a venirii pe lume a lui Iisus.

Alături de mesaj sunt atașate și două fotografii, ambele reflectate în oglindă, cu scopul de a evidenția contrastul dintre semnificația autentică a Crăciunului, reprezentată de Biserica Nașterii Domnului, și modul în care sărbătoarea este trăită în prezent, ilustrată de o imagine cu Dan Negru într-un centru comercial.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pe care o poți spune de Crăciun. Dumnezeu te va răsplăti înzecit

Dan Negru ține foarte mult la clipele petrecute alături de cei dragi. Chiar dacă este foarte ocupat, ține mereu cont de nevoie de a fi alături de familie în cele mai importante momente din viața lor.

Anul acesta, prezentatorul va petrece Crăciunul alături de cei pe care îi iubește. În fiecare an, aceștia încearcă să se bucure cât mai mult de Nașterea Domnului și fac din ea un adevărat eveniment important.

„În perioada sărbătorilor fiecare membru din familie ascundem celuilalt încărcătoarele de telefoane și laptopuri în așa fel încât să nu le mai încărcăm și sa nu le mai deschidem până după Crăciun. Vă recomand jocul ăsta pentru sănătatea familiei”, a povestit Dan Negru pentru Unica.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Poporul creștin de origine turcă de lângă România. Foarte puțini știu de existența acestor oameni
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Tortul perfect pe caniculă. Are fructe delicioase și se prepară repede
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Un studiu relevă legătura între dieta de proastă calitate și modificările cerebrale asociate cu depresia și anxietatea
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!