David Popovici a încheiat pe locul 6 cursa de 100 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de la Fukuoka. Românul era campionul mondial en-titre și deținătorul recordului acestei probe, însă a părăsit competiția niponă fără medalie. Kyle Chalmers a terminat pe primul loc și a luat aurul, urmat de Jack Alexy și Maxime Grousset.
Dan Negru a făcut o serie de declarații după eșecul lui David Popovici de la Campionatele Mondiale.
„Nu e adevărat că „doar în România” presa demolează un campion care ratează un meci. Nu doar românii fac asta cu David Popovici. Ne place să părem mereu inferiori dar nu-s doar românii așa. Când Germania a fost eliminată anul trecut de la Mondialele din Qatar,presa germană i-a demolat. Pentru că așteptările nemților erau sa joace finala. Nici spaniolii nu l-au iertat pe Nadal când a fost eliminat in turul doi la A.O. „Rușine” erau titlurile nemțești când Bayern a fost eliminată in sferturi din Champions League. Oriunde în lume, presa pune presiune pe campioni. Când Naționala Americii a luat bătaie la baschet de la Nigeria, presa americană i-a demolat. Nu-s doar românii așa!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare.
Dan Negru este de părere că românii se pricep de minune la ,,uitare’’. Acest lucru este demonstrat de faptul că sportivii sunt recunoscuți doar când aduc rezultate remarcabile, nu și odată cu trecerea timpului.
„Romanii, însă, sunt singurii care uită așa cum alții n-o fac! Ați auzit de Tamara Costache? Trăiește în Ploiești în uitare. Nimeni nu i-a amintit măcar numele la Mondialele astea de înot. Tamara la 16 ani-în 1986-devenea campioană mondiala la înot! Era mai tânăra decât Popovici! A bătut recordul mondial la 16 ani! Apoi a bătut de patru ori recordul european! Cine-i mai amintește numele azi? Tamara de ieri e David de mâine. Asta e despre noi. Aici ni se potrivește „doar românii-s așa”. La noi nu e nimic mai sigur decât uitarea!”, a continuat el.
Prezentatorul spune că o altă nemulțumire pe care o are cu privire la România este strâns legată de modul în care autoritățile gestionează vremea caniculară.
„Toată lumea vorbește despre căldură, despre caniculă, dar pe oriunde am ajuns în lumea asta mare, în timpul verii, pe caniculă, am găsit așa ceva, fântâni cu apă gratis, e primul semn de civilizație. Pe caniculă, pe căldură, să poți să bei apă potabilă gratuită. Luați orașele României la pas, nu mai găsești oriunde ciușmele cu apă gratuită, trebuie să o cumperi din magazine. Rebreanu avea o vorbă: „Când ți-e sete, fericirea înseamnă un pahar cu apă.” Căutați apa gratis în orașele României, ciușmelele unde sunt?”, a mai adăugat Dan Negru în postarea de pe contul său de Facebook.