Dan Puric susţine că încă de la debutul pandemiei s-a practicat o „politică a şocului”, însă consideră că în România a avut loc o „revitalizare fantastică a credinţei”
„Un moment traumatic. S-a practicat o politică a şocului. Dacă vrei să conduci, să manipulezi, este bine să ţii oamenii în şocuri – izolare, tensiune socială şi şocuri. După astea vor veni altele. Important este că trebuie să ne creem o nouă imunitate la asemenea accidente provocate social, politic.
Românul se descurcă bine totuşi. Boala de care se moare cel mai mult azi în lume; afecţiunile cardio-vasculare, depresia, cancerul.
Oamenii care nu au credinţă intră repede în depresie, în situaţii limită. Am observat o populaţie cu o depresie teribilă şi legitimă şi, pe de altă parte, o revitalizare fantastică a credinţei.
Poporul român e altfel. E neam vechi. E o revitalizare firească, nu e articială. Nu a venit nimeni să le vorbească. Noi suntem alergici la ideologii, la doctrine”, a declarat Dan Puric, la România TV.
„Poporul român ştie să aleagă. Nu se dă jos de pe corabia asta nenorocită. (…) La orizont e Titanicul elegant, mare, puternic. Ştiţi ce a zis comandatul Titanicului când au plecat? Nici Dumnezeu nu poate să-l scufunde şi Dumnezeu l-a scufundat în 1912.
Civilizaţia care vine peste noi foarte bine ordonată e Titanicul şi românul cu credinţa lui profundă care are nişte suspiciuni legitime nu se urcă în el. Acostează aici în România. Vine, este digitalizat totul şi nu urcă. Cel puţin generaţia mea. Poate cei tineri să urce şi să le arunce părinţii nişte colaci de salvare pentru mai târziu.
Asta e de admirat la acest popor care nu lasă corabia asta mică prăpădită care ia apă şi zice că Dumnezeu doarme. El ştie că Dumnezeu nu doarme.
M-am uitat cum a traversat în pandemia asta. A fost o tensiune oribilă condusă de săracii ăştia care au fost la conducere atunci. Stângaci, mitocăneşte, n-au avut nicio treabă cu poporul român şi totuşi a rezistat”, a mai spus actorul Dan Puric.
„M-am întâlnit cu oameni care nu dădeau doi bani pe ce spuneau ăştia.
Nu se lăsau încovoiaţi de această propagare a fricii care şi acum urmează. Mai vin valuri după valuri. Gândiţi-vă că OMS, în perioada aceasta, s-a arătat cât a fost de şubredă din punct de vedere ştiinţitic, organizatoric.
În sănătate nu faci politică decât dacă vrei să distrugi omul.
Trebuie făcut o distincţie între frică şi emoţie. Nu intri în scenă fără emoţii. L-am întrebat pe maestrul Beligan la 96 de ani. Meştere, mai aveţi emoţii? Păi încă n-am murit.
EXCLUSIV | Dan Puric, reacţie furibundă după ce USR a plătit reclame din bani publici împotriva sa. „Vor distrugerea identităţii naţionale şi normalităţii în această viaţă”
Emoţia e făuritoare. Un regizor mare Peter Brook spunea că actorul prost are emoţii numai la premieră. Actorul bun, de fiecare dată. Un popor needucat, un popor condus tot timpul în ignoranţă, prinde tot felul de boli. Una dintre ele este atenuarea simţului adevărului. Nu mai au nevoie oamenii de adevăr”, a mai spus el.
„Guvernul are ştirbeşte din demnitarea persoanei puţin câte puţin va produce boli epidemice ale simţului adevărului.
Conducătorii de la noi ştirbesc din dimensiunea de român, terfelesc condiţia de creştin.
Suntem intubaţi la ATI globalist. Nu ni se mai dă oxigenul din aer, e din tuburi. E oxigenul ideologic. Noi trebuie să respirăm ce ne zice Bruxelles-ul, Washington-ul, ce ne zice Moscova.
Ăla care iubeşte pe toată lumea nu iubeşte pe nimeni! Este o impostură îngrozitoare. Era un gânditor arab care spunea să înţeleg că eu trebuie să fiu soţiei mele, tu încerci să fiu fidel soţiei tale. Aici e impostura!
Globalismul nu ne ajută. N-au izbutit cu ţarcul comunist, a clacat şi s-a vrut comunismul internaţionalist. N-a mers, s-a spart din interior. Au dat înapoi şi a ieşit globalismul.
Dan Puric, dezvăluiri despre colaborarea cu Securitatea: „Am grad de locotenent-colonel, la 17 ani am semnat”
Şi o bere dacă în România dacă o iei nu are în acelaşi gust ca în Belgia. Aveau nevoie de piaţă de desfacere. America de Sud a fost terminată. Estul l-au găsit vital şi bogat.
Sunt specialişti în criminalitate idelogică în care s-o facă pudrată democratic. Piaţă de desfacere, ce este România?
România a fost întotdeauna un teritoriu foarte bogat şi exploatat de imperii. Şi când n-au mai fost imperii, au avut politicieni slugi”, a conchis Puric.