De Ziua Drapelului, Florin Zamfirescu s-a arătat nemulțumit că evenimentul nu a fost celebrat în România așa cum ar trebui, o dovadă că valorile românești au fost distruse într-un mod sistematic, în ultimii 30 de ani.
„S-au făcut niște pași pentru sărbătorirea drapelului. A făcut-o la Târgu Mureș șeful AUR și a făcut-o bine. Eu mă gândesc că dacă era sărbătorit drapelul secuiesc, care nici nu există, era scandal, era circ. A fost sărbătorit. Sărbătoarea asta nu e introdusă de mult. Trebuie să pornim de undeva, până acum nu a sărbătorit nimeni drapelul și faptul că s-a introdus această lege e un lucru bun. O sărbătoare nouă e motiv să nu știe foarte multă lume. În anii următori va fi sărbătorit mai mult drapelul. Ziua Drapelului nu poate să treacă neobservată într-o țară.
Nu aș învinui prea mult pe cei care n-au sărbătorit, e o sărbătoare recentă.
Poporul asta nu merită ce i se întâmplă, nu merită răul care i se întâmplă, e terfelit, chiar negat. Limba este aproape distrusă, credință este un motiv de acuză”, a declarat actorul, pentru Realitatea Plus.
În aceeași emisiune a participat și Dan Puric. În stilul caracteristic, actorul a realizat o radiografie dureroasă a societății românești.
„Gândiți-vă cum s-a sărbătorit centenarul sau trianonul, cu batista pe țambal. E o politică non-identitară trasată de sus de formele globaliste, de diluare a sentimentului de apartenența. E o politică bine trasată de forurile globaliste, de diluare a națiunii, a sentimentului național. E peste tot, nu numai în România. Pentru mine drapelul acela are o semnificație extraordinară. E importantă educația care duce la ceva organic. Lucrurile mai vin impuse și de sus dar nu ai pretenții de la clasa politică de la noi.
Mâine-poimâine vom avea și drapel alternativ dacă avem și mama alternativă. Haosul asta aproape satanic e aproape un epi-fenomen. Au vorbit de globalism dar când a fost vorba de reacția poporului ucrainean toată lumea vorbește de patriotism, de identitate”, a mai punctat Dan Puric, pentru sursa citată.