A început procesul pentru proprietatea clubului patronat de Dan Şucu. Grupul american A-Cap, care a preluat activele principale ale fostului proprietar, 777 Partners, contestă modul în care Dan Șucu a devenit acționar majoritar la Genoa, susținând că tranzacția s-a realizat printr-o majorare de capital neaprobată. Tribunalul din Genova a preluat cazul, iar o primă decizie este așteptată peste câteva luni, scrie GSP.
A-Cap a investit 10 milioane de euro pentru a sprijini clubul aflat în dificultate, dar, ulterior, Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat o majorare de capital de 45,3 milioane de euro, din care 5,3 milioane de euro proveneau din rezervele clubului, iar 40 de milioane de euro au fost investiți de Dan Șucu, care a obținut 77% din acțiuni. Compania americană susține că a fost exclusă ilegal de la acest proces și cere ca instanța să intervină pentru a suspenda transferul dreptului de proprietate.
A-Cap este un gigant american din domeniul asigurărilor, cu active de 6,5 miliarde de dolari la nivel global. În trecut, compania a încercat săcumpere clubul englez Everton, din Premier League.
Cazul a ajuns pe mâna judecătorului Daniele Bianchi, specializat în litigii financiare din fotbal, care a analizat cazul și a respins cererea A-Cap de a numi un administrator special pe perioada procesului. Instanța va lua însă în considerare posibile măsuri de protecție, ceea ce ar putea afecta dreptul de proprietate al lui Dan Șucu asupra clubului Genoa.
Pierderile financiare ale clubului Genoa la sfârșitul lunii iunie 2024 erau de 38,8 milioane de euro, iar datoriile clubului, pe care A-Cap nu a dorit să și le asume, ajunseseră la 150 de milioane de euro.
Dan Şucu a apelat înaintea tranzacţiei la firma de avocatură White & Case LLP, una dintre cele mai prestigioase companii de consultanță juridică internațională, pentru a se convinge că procesul de recapitalizare îi garantează proprietatea și este sigur din punct de vedere legal.