Dan Tudorache, după audierile de la SIJJ în cazul scandalului fraudelor de la Sectorul 1. „Sper să fie chemat şi Dan Barna”

Dan Tudorache, primarul în funcţie al Sectorului 1, a declarat, vineri, înainte de a intra la audieri la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), că dovezile pe care le deţine indică o "fraudă majoră" la votul de la Sectorul 1. Mai mult, avocatul edilului susţine că există neconcordanţe în procesele verbale, iar, din punctul său de vedere, "rezultatul este viciat".
Romania TV
02 oct. 2020, 16:14
Dan Tudorache, după audierile de la SIJJ în cazul scandalului fraudelor de la Sectorul 1.

UPDATE: Dan Tudorache a anunţat, în direct, la România TV, audierile de la SIIJ vor începe luni, când anchetatorii „o să invite persoanele care consideră că pot da relaţii despre acest caz”. 

„Am declarat ce am considerat eu că s-a întâmplat şi ce consider că este ilegal. Automat vor fi chemaţi şi alţii la audieri”, a afirmat primarul în funcţie al Sectorului 1.

Tudorache e convins că acum „sunt suficiente dovezi pentru reluarea alegerilor”, cu toate că Biroul Electoral Central a respins o solicitare în acest sens.

De asemenea, edilul Sectorului 1 speră ca anchetatorii să-l cheme la audieri şi pe liderul USR, Dan Barna.

„Da, sper să fie chemat. Barna ar fi intrat în Biroul Electoral de Sector şi nu avea dreptul. Legea nu-i permite”, a explicat Tudorache.

UPDATE: Primarul Dan Tudorache a părăsit sediul SIIJ, după ce a fost audiat aproape trei ore de anchetatori. Însoţit de avocatul său, edilul nu a făcut declaraţii presei. Tudorache contestă rezultatul alegerilor pentru Primăria Sectorului 1, afirmând că are probe că scrutinul ar fi fost fraudat.

Ştirea iniţială:

„Vreau ca adevărul să iasă la iveală indiferent cât de mult îmi ia ca timp şi ca muncă. Eu zic că am dreptate şi toate dovezile pe care vom avea vor curge către o fraudă majoră la Sectorul 1”, a declarat Dan Tudorache, primarul în funcţie al Sectorului 1.

Dan Tudorache, audiat de procurori în dosarul în care reclamă fraudarea alegerilor de la Sectorul 1

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, îl acuză pe procurorul Nicolae Sprîncu, preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, că ar fi avut un comportament care a condus la „fraudarea alegerilor”.

„Reclamăm un comportament necorespunzător din perspectiva drepturilor şi obligaţiilor domnului preşedinte al BES 1 care apreciem noi că acest comportament a condus la fraudarea alegerilor.

Informaticienii noştri au verificat toate procesele verbale sau aproapte toate procese verbale încărcate şi, deşi teoretic nu este posibil aşa ceva, 17 procese verbale din 17 secţii, mai mult de 10 la sută care nu sunt nici acum pe cheie. Deci, numărul de voturi trecute în dreptul fiecărui candidat nu corespunde cu numărul voturilor valabile exprimate, nici în acest moment. Din acest punct de vedere, este clar că nu se poate declara un câştigător. Rezultatul este viciat”, a declarat Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache.

Secţiile de votare la care avocatul lui Tudorache susţine că există nereguli

„Secţiile 165, 166, 96, 94, 54, 82, 102, 104, 152, 10. La 10 au fost foarte mari probleme. 67, 141, 106,158, 144, 146 şi secţia 8. Toate aceste secţii şi în acest moment sunt cu probleme. Este vorba nu despre datele pe care le avem noi pe procesele verbale ale PSD, ci pe datele existente publice pe site-ul BEC. Nu corespund”, a menţionat  Mihai Drăgan.

Mai mult, avocatul lui Dan Tudorache acuză că au existat procese procese verbale înlocuite.

„Discurăm despre procese verbale înlocuite. Au apărut în spaţiul public tot felul de fotografii şi filmuleţe. Sunt procese verbale înlocuite”, a spus apărătorul edilului.

Sacii n-ar fi fost ridicaţi legal de la BES 1

„Ca să mergi să ridici orice documente din acea cameră sigilată trebuie să întocmeşti procese verbale, dar în primul rând trebuie să existe o hotărâre pe care s-o aduci la cunoştinţa tuturor membrilor Biroului Electoral de Sector şi să se voteze acea hotărâre. Cine nu respectă procedura, îşi asum nulitatea actului pe care-l întocmesc.

Înainte să umbli la orice şi să faci orice modificare, tu ca preşedinte de Birou Electoral trebuie să supui plenului biroului elctoral propunerea pe care o ai şi să se voteze. Dacă se votează în majoritate, o faci, dacă se votează în majoritate nu, nu o faci. Aşa s-a întâmplat şi aseară când a fost 6 la 5 să nu renumărăm. Unii au spus că e bine aşa.

Din puntul meu de vedere, tot aceste scandal se putea termina luni, să se renumere marea majoritate a secţiilor şi azi aveam un primar al sectorului 1.

Nu ştiu câte persoane au intrat acolo. Am văzut un sac care a fost scos din acea cameră şi ulterior acelaşi sac sau alt sac a fost adus. În sacul repsectiv, având în vedere, după aprecierile noastre, puteau să fie 2.000 – 3.000 de voturi”, a conchis Drăgan.

Avocatul lui Dan Tudorache: „Vom solicita anularea alegerilor şi reluarea lor de la zero”

Dan Tudorache a declarat, joi, la România TV, că a depus o cerere oficială la Biroul Electoral Central pentru anularea alegerilor locale. De asemenea, edilul în funcţie al Sectorului 1 a făcut o plângere la Parchetul General şi SIIJ împotriva procurorului care a exercitat funcţia de preşedinte de Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1 pe care-l acuză de abuz în serviciu. De asemenea, plângerea penală a fost formulată de PSD şi împotriva liderului USR, Dan Barna, precum şi a membrului USR, Andrei Nicolaescu.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
După atacul ursului din Bucegi, un alt animal SĂLBATIC a luat cu ASALT LITORALUL. Turiștii de la Marea Neagra au fost îngroziți VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Tânăra care îi acuză pe rugbiștii francezi Hugo Auradou și Oscar Jegou de agresiune sexuală a fost externată din spital
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'