Dan Tudorache, în prezent deputat PSD, a făcut, miercuri, declaraţii despre posibila răsturnare a rezultatului alegerilor de la Primăria Sectorului 1.
„Nu aveau voie să intre în camera cu sacii. Procurorul avea COVID. Reprezentantul PSD nu avea voie să intre acolo. (…) Ei intrau şi luau sacii de acolo. Era seara de 30 septembrie 2020. Reprezentanţii mei i-au văzut pe cei cu sacii, au încercat să-i oprească.
Jandarmii au primit ordin să-i lase pe reprezentanţii USR să intre în sediul Biroul electoral şi să ia voturi. (…) Din cauza asta este diferenţa. E relevant că lipsesc buletine de vot. E o dovadă de fraudă. Vom merge în instanţă!”, a declarat Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, la Antena3.
Surse din cadrul Secţiei Speciale au precizat că ar fi vorba despre 3.600 de voturi furate.
„Am fost şi am declarat la SIIJ. În noaptea în care acele persoane care se perindau în biroul electoral de sector, Clotilde Armand şi soţul ei stăteau în zona Piaţa Mureş şi urmăreau ce se întâmplă.
Sunt convins că jandarmii care aveau obligaţia să păzească acel birou electoral de sector nu au făcut-o.
Au fost şi candidaţii ai PSD-ului cărora li s-a spus de către jandarmi că nu au voie să intre pentru că a fost depistat un caz de COVID. La jumătate de oră distanţă, au intrat reprezentanţii USR.
Jandarmii au acţionat la ordin şi trebuie să răspundă”, a spus Dan Tudorache.
Întrebat ce va face dacă se va dovedi că alegerile au fost fraudate, Tudorache a spus că va candida din nou.
„Dacă cetăţenii Sectorului 1 îşi doresc, o voi face”, a precizat Dan Tudorache.
Fostul edil a explicat că e nevoie de 60.000 de semnături pentru a iniţia un referendum pentru a o demite pe Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1.
„Referindu-ne din perspectiva legală vom formula o cerere de revizuire a dosarului prin care Clotilde Armand a fost validată. Pentru mine e evident de la momentul în care am văzut filmările, că s-a intervenit la voturi.
Dacă ni se respecta solicitarea din octombrie, acum nu mai era nevoie de nimic. Nu trebuie să uităm că se afle un dosar la Tribunalul Bucureşti şi două la Curtea de Apel cu privire la contestarea acestor decizii”, a declarat avocatul lui Dan Tudorache, la România TV.
În octombrie 2020, România TV a difuzat imagini cu discuții incendiare despre camerele de supraveghere care nu funcționau și despre sacii cu voturi între procurorul și judecătorul de la Biroul electoral sector 1.
Conform unor surse România TV, procurorii au terminat de numărat voturile la alegerile locale şi au constatat faptul că procesul de vot a fost fraudat, Clotilde Armand având mai puţine voturi decât contracandidatul său.
Citeşte şi: ULTIMA ORĂ! Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile la peste 1.000 de voturi în faţa lui Daniel Tudorache