Dan Tudorache critică decizia actualului primar al Sectorului 1 Clotilde Armand, potrivit căreia Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice să rămână fără finanțarea de la Primăria Sectorului 1.
”Erau finanţate şi de Primărie. O cotă parte din banii pe care îi consumau în decursul unui an veneau şi de la Primăria Sectorului 1. Erau diverse investiiţii, era vorba de utilăţi, de asigurarea pazei celor patru spitale. Într-adevăr, a fost o decizie a Curţii de Conturi înainte ca eu să fiu primar. Decizia Curţii de Conturi a venit în primăvara anului 2016, pentru că era solicitarea administraţiei PNL de la acel moment, să renunţe la investirea în aceste patru spitale. Eu când am ajuns primar, în vara lui 2016, am avut o discuţie cu cei de la Curtea de Conturi şi am făcut o solicitare în acest sens, să pot investi sau să termin lucrările care au fost începute. Mă refer la lucrările de investiţii în cele patru spitale. Eu în fiecare an făceam această solicitare, să îmi permită să investesc în cele patru spitale. E adevărat, acesta era rolul primarului, să hotărască dacă doreşte să investească într-un obiectiv sau nu”, a declarat Dan Tudorache, la Antena 3.
Tudorache a mai spus că în şedinţa de la Primărie s-a putut vedea că „nu se mai doreşte să se investească în cele patru spitale”.
„Prin votul consilierilor USR şi PNL, acest proiect a trecut şi în consecinţă, Primăria Sectorului 1, nu mai poate investi şi nu mai poate asigura nici măcar paza la cele patru unităţi sanitare”, a spus fostul primar al Sectorului 1.
Clotilde Armand se apără în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1: ”Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei”
Clotilde Armand se apără în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1. În Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 PNL și USR-PLUS au majoritate, iar PSD a votat împotriva deciziei lui Armand. Primarul din Sectorul 1 susține că nu s-a tăiat nicio finanțare, iar cele patru spitale au trecut din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București, totul pentru că există o decizie a Curții de Conturi care precizează acest lucru.
Ulterior, Clotilde Armand a venit cu o decizie a Curții de Conturi din anul 2016, prin care arată că Consiliul Local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern veche de 16 ani de zile.
”Iată decizia Curții de Conturi a României din 2016: – „Menținerea nejustificată în administrarea Administrația unităților de învățământ preuniversitar și a unităților sanitare publice sector 1 a patru spitale clinice de urgență aflate în subordinea Ministerului Sănătății ca urmare a nepunerii în aplicare a legii.” Cu alte cuvinte, Consiliul local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern după 16 ani de zile. Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei” , este mesajul postat de Primarul Sectorului 1.