Dan Vîlceanu: „Domnul Ciucă ne-a rugat, ca de fiecare dată, să nu mai vorbim în contradictoriu în spaţiul public”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Vîlceanu a declarat că nu a avut un conflict cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ci acesta din urmă doar a făcut o remarcă vizavi de faptul că Vîlceanu a criticat absorbţia fondurilor europene la ministerele Sănătăţii şi Muncii.
Filip Stan
17 feb. 2022, 13:56
Dan Vîlceanu:

Vîlceanu a mai precizat că nu a fost apostrofat în şedinţa de Guvern de premierul Nicolae Ciucă, ci primul ministru doar i-a atenţionat pe membrii cabinetului să nu mai poarte discuţii în contradictoriu în spaţiul public.

„Nu, nu mi-a reproşat niciodată domnul Ciucă aşa ceva. Asta a fost o remarcă a domnului Grindeanu. Domnul Ciucă ne-a rugat, ca de fiecare dată, să nu mai vorbim în contradictoriu în spaţiul public. Domnul Grindeanu a spus într-adevăr acest lucru că am discutat despre miniştrii PSD de la Guvern. Nu am apostrofat pe nimeni. Puteţi să luaţi şi dvs imaginile şi să vedeţi că nu spun despre nimeni, ci spun un lucru de notorietate publică faptul că la MS şi Ministerul Muncii de ani de zile nu există o absorbţie bună pe fonduri europene”, a declarat Dan Vîlceanu, joi la Parlament.

Întrebat ce i-a răspuns lui Sorin Grindeanu atunci când l-a criticat că i-a apostrofat pe Alexandru Rafila şi Marius Budăi, Vîlceanu a răspuns: „Nu cred că trebuia să dau un răspuns. A fost o opinie a domnului Grindeanu. Nu a fost niciun fel de critică faţă de nimeni, ci pur şi simplu o recomandare ca pe viitor să evităm astfel de situaţii”.

Vîlceanu a mai spus că nu i se pare nimic nepotrivit în faptul că un premier PNL ia apărarea miniştrilor PSD din Executiv.

„Nu am ce să văd. Sunt discuţii pe care le avem în Guvern. Nu cred că e problema de simţământul cuiva, al meu sau al altui coleg, ci pur şi simplu este premierul României, este premierul pe care PNL îl susţine, a fost votat în partid şi bineînţeles că trebuie să îşi facă datoria de premier de coaliţie”, a completat Vîlceanu.

Florin Cîţu, despre schimbul de replici dintre premierul Ciucă şi Vîlceanu: „Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a avut joi o discuţie cu liderul PSD Marcel Ciolacu, în urma căreia a declarat că nu crede că ministrul Dan Vîlceanu ar fi fost apostrofat de premierul Ciucă.

”Nu am discutat despre tensiuni, nu am discutat despre economie”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat despre faptul că premierul i-a reproşat ministrului Dan Vîlceanu criticile aduse într-un briefing de la Guvern miniştrilor PSD de la Muncă şi Sănătate, Florin Cîţu a răspuns: ”Nu cred aşa ceva”.

El a continuat: ”Eu nu cred că există aşa ceva, nu cred că s-a întâmplat aşa ceva”, a spus preşedintele PNL, despre faptul că premierul le ia apărarea miniştrilor PSD.

Chestionat de presă dacă a vorbit şi dacă l-a întrebat pe Dan Vîlceanu despre acest moment din şedinţa de Guvern, liderul liberal a spus: ”Nu am nevoie să îl întreb, eu vă spun că nu cred că s-a întâmplat aşa ceva”.

Citeşte şi:  Rafila a sesizat Corpul de Control al premierului cu privire la întocmirea PNRR. Acuzații de conflict de interese la Ministerul Sănătăţii. Vîlceanu: ANDIS va fi înfiinţată la Ministerul Sănătăţii

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ideea inedită a unui român pentru o vacanță ieftină în Grecia. Postarea lui a generat mari controverse
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Român arestat în Italia cu 2 kilograme de cocaină după o urmărire spectaculoasă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!