Dan Vîlceanu îl contrazice pe Cîţu: „Nimeni nu-şi doreşte plafonarea preţului la energie”

Ministrul Finanţelor în guvernul demis condus de Florin Cîţu, Dan Vîlceanu, îl contrazice pe şeful interimar al executivului, care a anunţat miercuri seară că, odată cu învestirea unui nou guvern cu puteri depline, va plafona preţul la energie, lăsând să se înţeleagă că aşteaptă ca tot el să fie premier.
Filip Stan
07 oct. 2021, 17:29
Dan Vîlceanu îl contrazice pe Cîţu:

Dan Vîlceanu pare să fi căpătat un spor semnificativ de încredere din zvonurile care îl puneau pe o listă a posibilelor nominalizări ale lui Klaus Iohannis pentru postul de premier, astfel încât îl contrazice joi pe Florin Cîţu şi spune că plafonarea preţului la energie nu este o soluţie viabilă.

„Există o discuţie (privind plafonarea preţurilor la energie, n.r.). Premierul a făcut un anunţ aseară (miercuri, 6 octombrie 2021, n.r.) şi atunci când va fi necesar va oferi toate detaliile. În momentul în care s-au găsit aceste soluţii, ele au fost anunţate. Premierul a făcut un anunţ şi sunt convins că, din punctul acesta de vedere, atunci când vom fi un Guvern plin veţi vedea şi soluţiile şi anunţul pus în practică.

Este o politică pe care toate statele europene o iau în calcul, aceasta de plafonare atunci când ajungi la un moment la care ea este necesară şi nu trebuie să dăm o garanţie din punctul ăsta de vedere. Pur şi simplu există variante, există soluţii şi în momentul în care ele vor fi puse în practică, vor veni detaliile de rigoare. Nimeni nu îşi doreşte plafonarea preţurilor, dar am ajuns într-un moment în care preţurile în piaţă au crescut foarte mult. Am venit cu câteva variante pentru a oferi oamenilor un sprijin şi aici mă refer la consumatorul vulnerabil şi la acea schemă de sprijin.

Acolo funcţionează foarte bine sprijinul pe care îl oferim, undeva la o factură de 90 de lei, aceasta se reduce cu 21 de lei, iar consumatorul practic va plăti 69 de lei, la un nivel ca la sfârşitul anului trecut”, a spus Vîlceanu.

În viziunea oficialului, cei care au semnat contracte concurenţiale au un preţ mai mic la energie electrică, acum, şi au fost avantajaţi în actuala conjunctură de creştere a preţurilor.

Vîlceanu vs Cîţu: „Nu îşi doreşte nimeni plafonarea” vs „Va fi o decizie în prima şedinţă de guvern”

Totodată, Vîlceanu a estimat că „undeva la sfârşitul primăverii piaţa se va echilibra”.

Dan Vîlceanu a participat, joi, la deschiderea oficială a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii, ce are loc la Romexpo, în perioada 7 – 17 octombrie.

Premierul demis Florin Cîţu a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că PNL şi Guvernul susţin plafonarea preţurilor la energie în România, iar o decizie în acest sens ar urma să fie luată în prima şedinţă de Executiv, după rezolvarea crizei politice.

„Referitor la preţul la energie, am văzut şi evoluţia preţurilor în ultima perioadă şi am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie în România. Va fi o decizie luată în prima şedinţă de Guvern după ce se va rezolva criza, deci vom susţine plafonarea preţurilor la energie la preţurile pe care le vedem în această perioadă. De aceea avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ în perioada următoare că vom folosi plafonarea la preţurile actuale”, a spus Cîţu.

Citeşte şi: Editorial Le Figaro: „România se afundă în instabilitate politică. Opinia publică îi atrubuie lui Iohannis responsabilitatea”

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin care te ajută să ai oase sănătoase. Îl găsești ușor în comerț și e bombă de vitamine
Capital.ro
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Strănuți sau tușești? NU vei mai avea voie în tren! Vei fi dat jos pe loc din vagon
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
CFR, nou regulament pentru călători. Personalul feroviar te poate da jos din tren imediat
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul accidentului din Pantelimon: Piciorul fetiței de 7 ani nu a putut fi salvat din cauza complicațiilor
Capital.ro
Bani pentru FEMEILE din România. 4 septembrie, data limită la dosar. Mii de euro de persoană
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Roy Cooper și Gretchen Whitmer se retrag din cursa pentru vicepreședinția SUA
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Cele mai bune glume la postarea lui Iohannis despre reușita lui Popovici!