Dan Vîlceanu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Proiectelor Europene. Cine l-ar putea înlocui

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, şi-a prezentat demisia, miercuri, şi a înaintat documentul premierului Nicolae Ciucă.
Filip Stan
06 apr. 2022, 15:20
Dan Vîlceanu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Proiectelor Europene. Cine l-ar putea înlocui

Dan Vîlceanu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Proiectelor Europene, la doar cinci zile după ce a renunţat la postul de secretar general al PNL.

Citeşte şi: Cutremur în PNL. Dan Vîlceanu şi-a anunţat demisia din funcţia de secretar general al PNL

Considerat mâna dreaptă a premierului Cîţu, Dan Vîlceanu a renunţat la cele două posturi cheie pe care le deţinea – cel de ministru al Proiectelor Europene şi cel de postul de secretar general al PNL.

Dan Vîlceanu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Proiectelor Europene după aproape cinci luni

Dan Vîlceanu a devenit ministru al Proiectelor Europene în noiembrie 2021, ca urmare a negocierilor dintre PNL şi PSD pentru formarea coaliţiei de guvernare. Vîlceanu este preşedintele filialei din Gorj a PNL.

Dan Vîlceanu (42 de ani) este din Bumbești Jiu, județul Gorj, fiind de profesie economist, după ce a absolvit în 2003 Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor de la Universitatea de Vest Timișoara. A făcut ulterior (2005) și un masterat în „Management și Integrare Europeană”, iar apoi un doctorat (2016), la aceeași facultate.

Din punct de vedere profesional, el a evoluat astfel: economist SC Trefo SRL (2004), Director Economic – SC Rominex Mining Engineering SA (2006), Director Economic – SC Trefo SRL (2016).

Dan Vîlceanu și-a început cariera politică alături de social-democrați, conducând filiala din Gorj a Tineretului Social-Democrat, în perioada 2006-2009.

Ulterior, el a devenit secretar executiv al PDL Gorj, între 2011 și 2012 și apoi prim-vicepreședinte PDL Gorj între 2012 și 2013. Vîlceanu a ajuns președinte al PDL Gorj, funcție pe care a deținut-o între 2013 și 2015.

După fuziunea cu PNL, Vîlceanu a devenit în 2015 copreședinte, apoi președinte al PNL Gorj, funcție pe care o deține și în prezent.

Între 2012 și 2016, Vîlceanu a mai fost și Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj. În prezent, Dan Vîlceanu este deputat PNL, fiind la al doilea mandat (2016 – 2020, 2020 – prezent).

Cine l-ar putea înlocui pe Dan Vîlceanu la Ministerul Proiectelor Europene

Marcel Boloș, actualul ministru al Digitalizării, e favorit să preia ministerul Fondurilor Europene, după ce Dan Vîlceanu a demisionat din funcție, au declarat surse liberale citate de G4Media.

Marcel Boloș a mai fost ministru al Fondurilor Europene în guvernul Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ambasada Rusiei: Şoferul care a intrat cu maşina în gardul instituţiei se afla sub „influenţa unei isterii anti-ruse”. MAE respinge luare de poziţie a ruşilor: Este „pripită și complet nepotrivită și inoportună”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Duminică, 28 iulie 2024, după ora 8, patru zodii își schimbă destinul. Oportunități, împăcări și noroc din plin pentru acești nativi
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Amenzi mari pentru șoferii care nu respectă o regulă mai puțin cunoscută
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!