Procurorii de la Parchetul General au redeschis dosarul de fals în declaraţii al lui Dan Voiculescu.
În declaraţia dată pe proprie răspundere la Parlament în 2008, Voiculescu a spus că NU a făcut poliţie politică. În realitate însă, judecătorii au stabilit definitiv că Dan Voiculescu a dat note informative fostei Securităţi. Aşa că soluţia de neîncepere a urmării penale a fost infirmată şi dosarul redeschis.
După ce vor analiza probele, procurorii vor stabili dacă există suficiente motive ca să înceapă urmărirea penală împotriva lui Voiculescu. Acesta a negat de-a lungul timpului colaborarea cu Securitatea. În dosarul deschis la Parchetul General, Dan Voiculescu este acuzat de fals în declaraţii în ceea ce priveşte colaborarea cu Securitatea.
În 2006, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) i-a dat lui Dan Voiculescu verdict de colaborare cu Securitatea că poliţie politică, sub numele conspirativ Felix.
În 2011, Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat verdictul de colaborator cu Securitatea printr-o hotărâre irevocabilă. În august 2012, Voiculescu a deschis însă un nou proces în care a cerut revizuirea sentinţei, numai că procesul de revizuire a sentinţei trenează. Curtea de Apel Bucureşti a amânat, miercuri, procesul, deoarece dosarul nu a ajuns încă de la Parchetul instanţei supreme
În calitate de candidat la alegerile parlamentare, Voiculescu a fost obligat să depună la dosarul de candidatură o declaraţie privind colaborarea cu Securitatea, acesta menţionând în 2008 că nu a avut o astfel de colaborare.
La scrutinul din decembrie 2012 însă, el a declarat, în documentul depus la dosarul pentru mandatul de senator în Sectorul 4, că a fost colaborator al Securităţii, dar că „în prezent este deschisă o acţiune în justiţie pentru revizuirea deciziei de fond”.
Citeşte şi Dan Voiculescu, în dosarul de candidatură: „Am fost colaborator al Securităţii”
Dan Voiculescu a câştigat mandatul de senator la alegerile din 9 decembrie 2012, însă nu a depus încă jurământul.
Voiculescu şi-a anunţat, în iunie anul trecut, demisia din Senat, spunând că motivul este respingerea unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.
Demisia lui Voiculescu a determinat mutarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare de la ICCJ la Tribunalul Bucureşti.
Citeşte şi Scandal în familia Voiculescu. Fondatorului PC i se cer daune uriaşe de către verişoara sa