„Cand Traian Basescu, din calitatea de presedinte, spune public, fara argumente, ca Guvernul Romaniei este corupt, se pozitioneaza impotriva interesului national. Si daca tot vorbim de interese nationale, poate ar fi cazul sa inceapa ancheta mult asteptata de romani legata de tezaurul Romaniei de la Moscova si de implicarea lui Traian Basescu in nerecuperarea acestuia. Tradarea intereselor nationale se incadreaza perfect in art. 96 din Constitutia Romaniei”, a scris Dan Voiculescu pe blog.
Punerea sub acuzare
(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.
(4) Competenţa de judecată aparţine înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, despre deciziile Consiliului Naţional al Audiovizualului, că este foarte greu de explicat „cum mizeria pe care o face trustul turnătorului Voiculescu” este susţinută de oameni care au lucrat la BBC sau Europa Liberă.
Ce conţine Tezaurul României
Specialistii BNR spun ca aurul pe care il avem la rusi valoreaza acum mai mult ca oricand: peste 3,5 miliarde de euro. Niciun oficial roman nu a mai vazut lingourile si monedele de aur de cand au parasit tara in urma cu 100 de ani. Totusi, reprezentantii Ministerului Afacerilor de Externe sustin ca se poarta negocieri pentru restituirea acestei comori. In seifurile Kremlinului zac 91 de tone de aur romanesc sub forma unor lingouri din aur fin si monede. In total peste 3,5 miliarde de euro. Insa din 1916 si pana acum niciunui oficial roman nu i-a fost permis sa vada cum si unde este pastrat aurul. La Bucuresti, oficialii Ministerului Afacerilor Externe resping solutionarea disputei in instantele internationale. Se feresc sa spuna cand vom recupera aurul. Lingourile, monedele, bijuteriile reginei Maria, sute de tablouri de Grigorescu si multe alte bunuri valoroase au parasit Romania in doua etape: decembrie 1916 si august 1917. Au fost transportate de la Bucuresti la Iasi, iar de acolo cu trenul la Moscova.