Procurorul DNA a respins ca inadmisibilă cererea formulată săptămâna trecută de Dan Voiculescu, prin avocatul său, care a solicitat încetarea obligaţiei impuse prin punctul 2 din dispozitivul ordonanţei de control judiciar din 3 iulie privind prezentarea la organul de poliţie conform programului de supraveghere şi înlocuirea acesteia cu obligaţia de a se prezenta ori de câte ori este chemat.
Aceleaşi surse au precizat că procurorul a apreciat, pe de o parte, că susţinerea lui Voiculescu de încălcare a prezumţiei de nevinovăţie, prin aceea că prezenţa sa în anumite zile la organele de poliţie, zile de care ar avea cunoştinţă şi reprezentanţii mass-media, este neîntemeiată.
Pe de altă parte, susţin sursele, s-a stabilit ca şi obligaţie prezentarea la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, ci şi ‘ori de câte ori este chemat’ şi că modificarea controlului judiciar presupune fie impunerea unor noi obligaţii, fie eliminarea unor obligaţii, fie înlocuirea unor obligaţii cu altele – ceea ce Voiculescu nu a solicitat prin cerere.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, în 31 iulie, că a solicitat modificarea controlului judiciar impus de procurorii anticorupţie, deoarece nu mai doreşte să se ducă la Poliţia Ilfov în zilele fixate de anchetatori.
„Aş dori să nu mă mai duc permanent la Poliţie, că nu sunt motive. De plecat din ţară nu plec, oricum concediul mi l-am stricat. Ca atare, să stea toată lumea liniştită. (…) Deocamdată eu nu sunt vinovat. Există, conform legilor, prezumţia de nevinovăţie iar expunerea asta publică, excesivă creează imaginea unui om care, dacă în fiecare zi sau de două ori pe săptămână merge la poliţie, înseamnă că are nişte probleme. Eu, deocamdată, nu am niciun fel de probleme. (…) Am venit cu propunerea să vin de câte ori mă cheamă, dar să nu fiu chemat în zile fixe ca să fie presa acolo prezentă şi să-mi afecteze imaginea, să-mi facă un desen de inculpat, de vinovat”, a explicat Voiculescu.