Dan Voiculescu a depus pe 19 februarie o contestație în anulare, cerând desființarea sentinței prin care a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA. Principalul motiv invocat de avocații omului de afaceri era faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, președintele completului care a dat sentința definitivă în dosarul ICA, nu ar fi fost imparțială în judecarea procesului.
Anterior, Antena 3 și Grupul de Investigații Politice au prezentat documente conform cărora judecătoarea Camelia Bogdan a participat, în calitate de lector, la cursuri organizate în anul 2014 pentru funcționarii APIA. În cadrul emisiunilor de la Antena 3, s-a susținut faptul că judecătoarea nu ar fi dat dovadă de imparțialitate în judecarea procesului, deoarece APIA se afla în subordinea Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.
Ulterior, Camelia Bogdan a depus la CSM o cerere de apărare a reputației profesionale, susținând că a fost supusă unui adevărat „linșaj mediatic” de către postul Antena 3. Judecătoarea a explicat că a primit de la ANI un răspuns conform căruia participarea sa la cursurile organizate în anul 2014 pentru funcționarii APIA „nu este de natură să genereze situație de incompatibilitate” și, în opinia ei, nici nu s-a aflat în conflict de interese.
Dan Voiculescu a fost condamnat, în 2014, la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA pentru spălare de bani. În acelaşi dosar, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare.
Curtea de Apel București a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, „care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini”. Totodată, instanța a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni deținute la SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.