Dana Budeanu, atac fără precedent la George Simion şi Şoşoacă: „Nu mai vorbiţi de Ţuţea! El a făcut puşcărie a avut demnitate, caracter, nu şi-a pus poalele în cap, ca voi!”

Plenul Parlamentului a votat marţi, cu 264 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 61 de abţineri, modificarea Regulamentului pentru sancţionarea aleşilor care fac scandal la şedinţele comune ale celor două Camere, schimbare considerată necesară după ce, în această legislatură, parlamentarii AUR şi Diana Şoşoacă au provocat nenumărate scandaluri în plen. În legislatura anterioară, responsabilii cu perturbarea şedinţelor au fost parlamentarii USR, care s-au prezentat de mai multe ori cu boxe sau cu bannere în sală.
Mircea Filipescu
27 iun. 2023, 19:42
Dana Budeanu, atac fără precedent la George Simion şi Şoşoacă:

Ultimul derapaj al senatoarei Diana Şoşoacă din plenul reunit al Parlamentului a fost picătura care a umplut paharul, astfel că restul colegilor şi conducerile celor două camere au trecut la modificarea rapidă a Regulamentului, astfel încât eventuale recidive să poată fi pedepsite exemplar.

Iniţiativa de schimbare a regulamentului a fost salutată inclusiv de influenceriţa Dana Budeanu, care s-a săturat, la rândul său, de circul făcut de Şoşoacă, din ce în ce mai des, în Parlament.

„ASTA NU E LEGE ANTI NIMENI!

E REGULAMENT! CA NU SUNTEM PE TARLAUA LU HAUR, SIEMION! SI NU I MAI PRONUNTATI NUMELE LU TUTEA! N AVETI ACEST DREPT! EL A FACUT PUSCARIE “PENTRU UN POPOR DE IDIOTI”! INSA! EL A AVUT DEMNITATE, ONOARE, CARACTER, CREDINTA! NU SI A PUS POALELE N CAP…!

MARS!

PS: CIUCA AL NOSTRU DOARME N GHETE! A IESIT AIA LIFTIERA LIGHEAN CA EA NU E DE ACORD! HAOLEU! PAI VOI SUNTETI #GI DÃ ACEIASI MAMA SI TATA! IA TI LIGHEANU SI SPALA LIFTURILE!”, scrie Budeanu pe Facebook.

Senatoarea neafiliată Diana Şoşoacă a declarat în cadrul dezbaterilor de marţi că este o lege anti-Şoşoacă, că pe ea nu o opreşte decât Dumnezeu şi că preşedintele de şedinţă va fi sancţionat pentru abuzurile fizice şi psihice la adresa sa. La rândul lui, Alfred Simonis, preşedintele de şedinţă de la PSD, i-a spus: ”Era să mă mâncaţi, doamnă, ce violenţă contra dvs?”, referitor la şedinţa din urmă cu o zi, când aceasta a folosit un fluier pentru a bruia dezbaterile pe marginea proiectului privind eliminarea pensiilor parlamentarilor.

”Nu o să încep acum o discuţie în contradictoriu cu dvs ce a fost ieri pentru că este filmat absolut totul şi eram înscrisă prima pe ordinea de zi. Însă, în ceea ce priveşte acest regulament, ceea ce se întâmplă în acest moment, evident este o lege anti-Şoşoacă. Vă mulţumesc din suflet că mă apreciaţi la asemenea nivel încât să fie nevoie de o lege pentru mine, cred că e a treia sau a patra”, a spus Diana Şoşoacă în plen.

”Dacă dvs credeţi că pe mine mă opreşte diminuarea indemniaţiei cu 50% sau limitarea timpului de exprimare la 10 secunde, când mi-aţi interzis să vorbesc şi tot am vorbit şi interzisă sunt în toate ziarele, televizunile, aşa cum aţi comandat dvs, să fiu descalificată din toate punctele de vedere, dar ce să vezi, poporul vă insultă pe voi şi mă apreciază pe mine pentru că nu toată lumea e proastă. V-aţi obişnuit să aveţi o Opoziţie controlată, vă certaţi un pic de faţadă, vă mai duceţi un pic la televizor după care plecaţi la nunţi şi botezuri împreună, la tot felul de cumetrii şi tot felul de întâlniri pe scuns..să mai faceţi nişte dosare penale”, a continuat Şoşoacă în plen.

Citeşte şi: Piedone, după ce a semnat „ca primarul” la Colectiv: „Ca atribuţii cred că îmi voi păstra doar casa de căsătorii. Restul voi delega toate competenţele mele către minunaţii, bravii mei viceprimari, să simtă şi ei responsabilitatea semnăturii!”

Senatoarea a acuzat coaliţia PSD-PNL că acţionează împotriva libertăţii de exprimare.

”Vreau să vă spun un singur lucru, pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu, iar voi veţi fi opriţi de poporul român pe care l-aţi îngenunchiat”, a spus Şoşoacă.

”Abia aştept să fiţi sanctionat pentru toate abuzurile fizice şi verbale pe care le-am suferit!”, a spus Diana Şoşoacă, referitor la şedinţa de plen de luni.

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a răspuns: ”Era să mă mâncaţi, doamnă, ce violenţă contra dvs?”

El a precizat că nu este o măsură nici anti o doamnă senator, nici anti un grup extremist şi nu e nici împotriva opoziţiei, ci ”este împotriva mahalagismului şi a atitudinilor agresive şi extremiste în plen”.

”Felul în care doriţi să puneţi pumnul în gură opoziţiei parlamentare este abject”, a spus şi liderul AUR George Simion în plenul reunit.

”Vreţi să opriţi live-urile, pancardele, bannerele discreţionar. Dacă dvs. consideraţi că o să ne opriţi, că o să puteţi opri valul, pe care am înţeles că nu-l mai puteţi opri decât prin măsuri nedemocratice, vă înşelaţi”, a afirmat liderul AUR.

Deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat că ”unora dintre colegii noştri din Opoziţie le place să folosească cuvinte mari”.

”Să ne explicaţi nu neapărat nouă dar celor care urmăresc acest spectacol ce doamne iartă-mă are libertatea de exprimare cu scosul cablurilor din priză, cu introducerea gloanţelor în parlament, cu urlete, cu răcnete, cu vuvuzele, cu boxe. Stimaţi colegi de la usr, vă rog să îmi explicaţi unde e libertatea de exprimare. Explicaţi-mi unde aţi citit în Biblie că tot acest comportament grobian are legătură cu divinitatea? Vom vota acest regulament chiar dacă spuneţi că vă băgăm pumnul în gură”, a declarat Suciu.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în sensul diversificării şi înăspririi normelor referitoare la disciplina parlamentară, cu scopul corelării dispoziţiilor sancţionării şi prevăzute de legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi de Regulamentele celor două Camere.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Sper că tefeliștilor nu le e frică de CNA, de CNCD, de Tolontan și de colhozul zgomotos și petiționar format din cele 2000 de ONG-uri”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Cu ce medicamente nu trebuie să pleci în vacanță în 2024. Sunt interzise în aceste țări
Capital.ro
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani de zile
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul vrea BANII românilor. Nouă obligație de plată. Vor plăti scump din 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
SUA SUSPENDĂ MANEVRELE MILITARE CU GEORGIA DIN CAUZA APROPIERII DE RUSIA
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!