Dana Nălbaru explică secretul din spatele adopţiei: „Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva”

În urmă cu zece ani, Roxana se afla pe lista copiilor dificil de adoptat, iar de 5 ani face parte din familia Nălbaru-Bucur. 
Filip Stan
09 mai 2023, 15:06
Dana Nălbaru explică secretul din spatele adopţiei:
Fiul Danei Nălbaru este un geniu. La doar 7 ani se pregătește să dea Bacalaureatul: ”Are sute de cărți citite”

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au împreună trei copii, Sofia, Roxana și Kadri. Fiul cel mic, Kadri, în vârstă de 7 ani, este copil supradotat și deja se pregătește pentru examenul SAT, echivalentul din SUA al Bacalaureatului. Toți cei trei copii învață în sistem ‘homeschooling’.

Dana Nălbaru a vorbit despre decizia de a o lua pe micuța Roxana în familia lor și spune că a consultat special lista copiilor pe care nu-i voia nimeni.

Despărţire fără regrete. De ce și-a părăsit Dana Nălbaru iubitul. Motivul tulburător pentru care a plecat de acasă
‘A fost o dorinţă veche, dinainte de a-l avea pe Kadri. Ne-am dorit să facem un real bine. Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva, oricât de lipsit de modestie sună lucrul ăsta. Am accesat lista copiilor greu adoptabili, lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni.

Am văzut-o şi în patru luni ne-am cunoscut. La câteva săptămâni după ce ne-am văzut a venit la noi şi a rămas’, a povestit vedeta într-un interviu acordat pentru libertateapentrufemei.

 

Copiii Danei Nălbaru și ai lui Dragoș Bucur fac școala acasă
Sofia (17 ani) și Roxana (10 ani), fetele Danei Nălbaru și ale lui Dragoș Bucur, au fost retrase de la școală și studiază acasă de ceva timp, iar micuțul Kadri nici nu a apucat să vadă cum este în colectivitate pentru că învață deja pentru examenul de Balacaureat.

Sofia nu mai merge la școală de 6 ani, iar Roxana învață de acasă de 2 ani. Mezinul nu a fost niciodată în sistemul clasic de învățământ, însă, după cum povestește mama sa, copilul este mult peste copiii de vârsta lui, acesta fiind aproape gata să dea „examenul maturității’, varianta americană.

Dragoş Bucur, după ce Dana Nălbaru a anunţat că s-a pocăit: „Mi-am dat seama că a devenit cool să fii ateu și un semn de primitivism să fii creștin”

E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil.

Se distrează foarte bine. Nu trebuie să îi repeți de două ori. Avea 5 ani când a început studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește’, a mai explicat Dana Nălbaru.

„Băiețelul meu știe de la 3 ani că spermatozoidul fecundează ovulul. Avem enciclopedii, vorbim despre asta. La fel am făcut și cu Sofia. Nu sunt adepta secretelor. Iar ei nu au avut nicio traumă și niciun interes ieșit din comun pentru subiectul ăsta, deci consider că am procedat corect’, a mai menționat soția lui Dragoș Bucur.

Dana Nălbaru dezvăluie că nu își obligă copii să facă nimic și că îi încurajează să învețe liber. Nici nu-i obligă să meargă la școală sau să studieze ceva anume, dar nici nu a încercat să le insufle acestora să-i urmeze credințele religioase.

Nu, nu-i oblig pe copiii mei să facă nimic. Copiii mei nu au fost obligați nici să meargă la școală. Ei învață liber. Nu oblig pe nimeni să creadă ce cred eu sau să facă ce fac eu. Sper că doar prin faptele mele sau prin cuvintele mele, copiii mei sau prietenii mei vor schimba ceva în viața lor ca să fie la fel de liniștiți. Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă ce am înțeles eu.

Copiii mei, cel puțin băiețelul meu, se roagă alături de mine în fiecare seară. A fost decizia lui. Niciodată nu i-am spus să facă ceva.

A văzut la mine și a venit lângă mine. Se roagă în gând așa cum știe el și îmi pune întrebări când vrea să știe ceva’, a declarat artista în cadrul podcast-ului Fain & Simplu, găzduit de Mihai Morar.

Mai mult, ea afirmă că fiul ei e mult mai avansat decât nivelul de educație al copiilor de vârsta lui și nici nu îi place să meargă în locuri aglomerate.

‘Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă’,  a mai mărturisit fosta solistă.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Explicația surprinzătoare a clujencei care și-a închiriat apartamentul cu 8.000 de euro, pe durata festivalului UNTOLD: „Am scris un zero în plus”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!