Daniel Balaş critică ipocrizia românilor în contextul cutremurului din Turcia: „Omul trebuie să fie prins între plăci de beton ca să credem că-l doare, pe cel prins în probleme sufleteşti nu-l credem”

Fostul preot Daniel Balaş critică dur atitudinea românilor după cutremurul care a ras de pe faţa pământului mai multe regiuni din Turcia şi a ucis peste 40.000 de oameni. Tânărul atrage atenţia asupra ipocriziei apărute atunci când ne pasă doar de oamenii care suferă fizic sau care mor, nu şi de cei ale căror suflete sunt în suferinţă.
Alina Costache
17 feb. 2023, 22:04
Daniel Balaş critică ipocrizia românilor în contextul cutremurului din Turcia:

Daniel Balaş nu-şi ascunde indignarea atunci când vine vorba despre ipocrizie. El vorbeşte despre oamenii care „mor” zilnic în jurul nostru, dar a căror moarte, fiind sufletească, şi nu fizică, nu ne impresionează.

Daniel Balaş: „Moartea nu doare, viaţa doare”

Fostul preot este de părere că oamenii ar trebui să manifeste milă şi pentru semenii aflaţi în depresie, pentru cei copleşiţi de necazuri, a căror suferinţă, chiar dacă nu se vede cu ochiul liber, este la fel de mare ca a celor care suferă fizic.

Pe mine m-a frapat un singur lucru: cum noi, oamenii, devenim foarte miloşi când vine vorba de suferinţa fizică, de moartea trupească. Toată lumea şi-a schimbat poza la profil, toţi au pus videoclipuri cu copii prinşi sub ziduri, cu oameni care plângeau sub dărâmături şamd. Şi-am ajuns la concluzia că noi suntem precum Toma Necredinciosul. Până nu vedem, nu credem.

Sunt atâţia oameni prinşi în probleme sufleteşti şi necazuri, şi bănci, şi divorţuri, şi neajunsuri sufleteşti şi nu-i băgăm în seamă. Trebuie ca omul să fie prins între fiare sau între ziduri ca noi să-l credem că-l doare. Sunt atâţia morţi care umblă printre noi şi nu ne dăm seama. Dar nu-i credem.

Citeste si Fostul preot Daniel Balaş, despre reîncarnare. Adevărul pe care Biserica îl ţine ascuns de secole: „Dacă negi reîncarnarea, crezi într-un Dumnezeu extrem de nedrept”

Vine un om şi ne spune că-l doare sufletul, că e în patima băturii de zeci de ani şi nu-şi mai revine. Cei care au fost prinşi între ziduri au suferit o oră, două, trei şi au murit. Sau mulţi nici nu au apucat să sufere. Moartea nu doare, viaţa doare.


Întreabă o mamă care a fost părăsită de soţ, a plecat tăntălăul în lumea largă şi pe ea a lăsat-o cu trei copii, întrebaţi-o cum doare viaţa. Întrebaţi-l pe omul care are viciul drogurilor şi nu se poate lăsa de el. Întrebaţi un copil din plasament care nu-şi cunoaşte părinţii. Întrebaţi o bătrână uitată prin vreun cătun şi nu mai e căutată nici de nepoţi că-s plecaţi prin ţări străine, nici de copii. Să vedeţi cum doare viaţa. Moartea e aşa: ţi-a ieşit sufletul, la revedere, nu a durut.

Doare viaţa de te termină când eşti băgat în necazuri până la gât, în bănci şi nu mai reuşeşti să le mai achiţi. De ce trebuie să sufere omul fizic ca să-l credem_ (…) De oamenii aflaţi în depresie, de oamenii pe care i-au bătut problemele, de oamenii pe care-i bat viciile în fiecare secundă a vieţii lor şi gândurile negative nu ne interesează şi pe ăia nu-i credem (…)”, spune fostul preot în cel mai recent clip postat pe reţelele sociale.

Fostul preot, despre comportamentul românului în faţa dramelor: „Nu vă mai lăsaţi afectaţi doar de moartea trupească!”

Să nu mai fim formalişti, făţarnici de doi bani. Aoelu, suferă ăla, e la spital, a ajuns să se opereze. Aoleu, ălălalt e prins între fiare, sărăcuţul, nu ştiu dacă mai scapă. Aoleu, cutremur, au murit mii de oameni. În România, în ultimii 30 de ani, au murit milioane de copii. Avortaţi. N-am auzit o mamă să se vaite (…)

Citeste si Fostul preot Daniel Balaş desfiinţează parastasele: „Doar fală şi mândrie, nu ajută decât la şmecherie”. Care sunt singurele două lucruri care ajută cu adevărat sufletele celor răposaţi

Să ne ferească Dumnezeu să murim sufleteşte. Aia e cea mai grea moarte. Dacă ai murit sufleteşte, poţi să ai 100.000 de super-caruri, 100.000 de femei frumoase şi toţi banii din lume că nu te mai bucuri. Mergi, te-ai urcat în super-car sau în vila ta din Primăverii sau de pe lacul nu ştiu care şi nu mai simţi pentru că eşti mort sufleteşte. Dacă vine un om la tine şi-ţi spune că îl doare sufletul, să laşi toată treaba, căci are necaz mare. Aşa cum vezi un om accidentat şi ai pus mâna pe telefon şi ai sunat la 112, aşa când vine unu la tine cu problemele lui interioare, să laşi totul deoparte că e în primejdie mare. Dacă nu îl salvezi, e posibil să moară.

Eu nu-l bag în seamă, ăla nu-l bagă în seamă, popa nu-l bagă în seamă, nici pe psiholog nu-l interesează, pe părinţi nici atât, moare ăla sufleteşte. Moare ăla, moare ăla, moare ălălalt şi uite aşa o societate de morţi. Roboţei.

Nu vă mai lăsaţi afectaţi doar de moartea trupească!„, îşi încheie Daniel Balaş discursul.

 

 

 

DailyBusiness
Când Intră în vigoare permisele digitale și ce se întâmplă cu cele fizice?
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Când e bine să pui varza la murat, de fapt. Greșeala pe care multe gospodine o comit
Capital.ro
Ungaria, la ani lumină de România! Budapesta ne-a luat complet fața. Ungurii i-au cucerit pe toți
Playtech.ro
Doamne cât de frumoasă era Adriana Iliescu în tinerețe. Cea mai bătrână mamă din România era superbă
DailyBusiness
IGSU avertizează românii. Va ploua într-o oră cât plouă într-o lună!
Adevarul
Boris Johnson s-a gândit să invadeze Olanda în timpul pandemiei. Cum s-a ajuns la o asemenea „nebunie” şi care era planul
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Cel mai bun îngrășământ natural pentru roșii. Ai nevoie doar de două ingrediente ieftine
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
Maria Campai (42 de ani) a dispărut fără urmă, după ce a plecat la o întâlnire cu un băiat de 17 ani. Ce s-a întâmplat cu ea 7 zile mai târziu
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Regele Charles este în doliu: S-a tras cortina peste o comoară naţională!
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
substantial.ro
Choi Soon-hwa, la 80 de ani, aspiră la coroana Miss Univers Coreea de Sud
MediaFlux
NATO se pregătește de RĂZBOI cu RUSIA! Planuri pentru UN TRANSPORT mare de RĂNIȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
A început „Festivalul Cârnaților de Pleșcoi”: Andra pe scena principală