Daniel Băluță a precizat că a cedat responsabilitatea pentru refacerea Planșeului Unirii către primăria condusă de Nicușor Dan, după ce l-a acuzat pe edilul Capitalei că a blocat lucrările de abilitare.
„Am inițiat procedura de denunțare a Protocolului de asociere încheiat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, pentru realizarea lucrărilor de refacere totală a Planșeului Unirii.”, a precizat Daniel Băluță pe platforma Facebook.
„În acest fel, planșeul de la Unirii se va întoarce în administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează în fiecare zi zona.”, a adăugat Băluță.
Citește și : LISTA lui Nicușor Dan cu propunerile pentru candidații la alegerile parlamentare și prezidențiale
„Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local Sector 4 și va sta la baza rezilierii contractelor de finanțare și de execuție a lucrărilor de refacere a Planșeului Unirii.”, a mai spus primarul Sectorului 4.
Primarul a ținut să amintească că săptămâna trecută și-a asumat, public, un termen de 10 zile pentru a obține toată documentația necesară pentru autorizarea lucrărilor de refacere a planșeului, care a fost declarat de experți ca fiind pericol public.
În plus, a precizat că, deși a făcut toate demersurile necesare pentru a debloca procedura de autorizare a lucrărilor, Nicușor Dan nu ar fi recunoscut pericolul public pe care experții l-au confirmat cu privire la Planșeul Unirii.
Nicușor Dan a comentat decizia lui Daniel Băluță, precizând că Primăria Generală îl va reface numai în cazul în care va primi finanțare de la Guvern.
„Să ne dea noua toate expertizele şi documentele făcute, să ne dea guvernul nouă finanţare şi îl facem noi. Mi s-ar parea stupid să zică guvernul că era o urgenţă pentru Primăria Sectorului 4, dar nu e o urgenţă pentru PMB”, a precizat Nicuşor Dan.
Primarul Capitalei a declarat ieri că avizele cerute de municipalitate pentru eliberarea autorizației privind lucrările la Planșeu nu sunt „un moft” și că lucrarea este una care implică pericole, astfel că avizele trebuie acordate numai după o analiză în detaliu.
„Eu am spus că este oportun ca acel planşeu să fie înlocuit, numai că pentru ca planşeul să fie înlocuit legea spune că autorizaţia o dă primarul general şi legea îl obligă pe primarul general să dea o autorizaţie când are avize. Avizele nu sunt aşa, un moft, că vrem noi să bifăm ceva. (…) Dacă nu ai avizele corespunzătoare, poţi să ai mari probleme în practică, pentru că acolo lucrarea asta se învecinează cu metroul, trece peste caseta de colectare a apelor uzate şi trebuie ca fiecare dintre oamenii ăştia să spună care sunt condiţiile în care noi să dăm autorizaţie”, a precizat Nicușor Dan după ce a participat la Summitul capitalelor europene pentru arhitectură, urbanism şi administraţie.