‘Eu nu am folosit termenul de huligan. Nu erau huligani acolo, erau oameni foarte violenţi pentru o cauză, asta sună cu formaţiunile extremiste care au existat şi, probabil, există încă. Nu erau nişte simpli huligani care vroiau să se distreze agresând un concetăţean şi distrugând o maşină. Erau nişte oameni care afirmau că au o cauză. (…) Încă nu am gărzi SPP. Nu am fost invitat la audieri legate pe acest caz. Eu nu am depus niciun fel de plângere pentru că nu am considerat că e ceva personal, nu am fost agresat în calitate de persoană, ci de ministru’, a spus Barbu, marţi, la Parlament.
Ministrul a explicat că, în opinia sa, atât declaraţiile unora dintre participanţii la manifestările din Piaţa Universităţii privind existenţa unor formaţiuni paramilitare, cât şi unele pancarte l-au determinat să facă asemănarea între comportamentul agresorilor şi cel al neofasciştilor.
‘Unul dintre participanţii la manifestările din Piaţă, prezent în Parlament în urmă cu trei săptămâni, a vorbit de formaţiuni paramilitare. Eu l-am văzut la lucru. (mi-am dat seama că sunt neofascişti – n.r.) după atitudinea extremistă şi violentă. Este o formulă simbolică, metaforică. Dacă aţi văzut şi pancarte cu – scoală-te, Gheorghe şi scoală-te, Ioane – astea sunt poezii legionare. Dacă vă uitaţi la ce se întâmplă în Piaţă, vedeţi elemente, indicii. Eu nu cred nimic, eu vă spun ce am văzut, ce am trăit şi ce au declarat ei vorbind despre formaţiuni paramilitare. (…) Eu nu plec de la nicio prezumţie şi nu aştept nimic. (…)Eu le-am spus acelor tineri care m-au agresat fizic şi verbal că au un comportament de neofascişti, de neolegionari şi mă uit şi eu în Piaţă şi văd unele pancarte care, ca istoric, mi se par că pot fi raportate la această familie politică’, a mai spus ministrul Culturii.
VEZI SI:
Cum ne fac aleşii să râdem la şedinţele de plen. Cele mai caraghioase declaraţii politice