„Din punct de vedere legal, este o licitaţie corectă. Tot procesul de privatizare a fost coordonat de o firmă de consultanţă, cea mai mare, selectată de guvernul Boc, nu de cel actual”, a declarat Daniel Chiţoiu, care a precizat că problema nu este dacă nu vor ajunge luni banii, ci ca în zece zile contractul să se încheie, şi la data semnării să se vireze banii.
Ministrul Economiei a precizat că „în contractul de vânzare-cumpărare, anexă la caietul de sarcini, se negociază anumiţi termeni, dar nu fundamental”.
Întrebat dacă îţi va da demisia, aşa cum a promis, în cazul în care privatizarea Oltchim se dovedeşte un eşec, Chiţoiu a răspuns: „Răspund cu funcţia dacă este din vina noastră, a Ministerului Economiei sau a Guvernului. Modul cum s-a desfăşurat şi cum a fost construit contractul de vânzare-cumpărare şi întreg procesul de privatizare nu este o vină.”
Daniel Chiţoiu a mai spus că angajamentul cu FMI nu va fi afectat în cazul în care contractul cu Dan Diaconescu nu va fi semnat.
„Sper că Dan Diaconescu va veni şi va plăti preţul pe acţiuni şi îşi va onora toate angajamentele legale din contract”, a mai spus Chiţoiu, precizând că de managementul Oltchim se va ocupa o echipă de experţi şi nu Dan Diaconescu.
Dan Diaconescu a ajuns, luni dimineaţă, la Ministerul Economiei pentru a semna contractul de cumpărare a combinatului Oltchim. Diaconescu a declarat că vrea să semneze luni contractul cu OPSPI astfel încât banii să intre imediat în conturile companiei, pentru plata salariilor şi asigurarea capitalului de lucru.
Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.