Daniel Constantin, după fuziune: Am convingerea că ALDE va lupta pentru valori democratice autentice

Președintele PC, Daniel Constantin, a afirmat vineri că prin fuziunea PC cu PLR proiectele conservatorilor vor fi mai bine auzite de electorat, decizia partidului său oferind "șansa de a construi cea de a treia forță politică din România".
Iulian Tudor
19 iun. 2015, 10:33
Daniel Constantin, după fuziune: Am convingerea că ALDE va lupta pentru valori democratice autentice

„Motivul pentru care am convocat astăzi Congresul extraordinar al PC este acela de a vă propune să facem un pas către viitor, să ducem construcția partidului nostru către o altă etapă, să facem ca vocea noastră și proiectele dumneavoastră să fie mai bine auzite de electorat.

Contextul politic din ultimii ani ne oferă astăzi șansa de a construi cea de a treia forță politică din România. Avem cu toții această șansă istorică și astăzi depinde numai de noi dacă hotărâm să facem acest pas deosebit de important”, a afirmat Constantin la Congresul extraordinar al PC.

CITEŞTE ŞI: Tăriceanu: Ideea fuziunii PLR-PC a devenit şi mai necesară datorită polarizării excesive a politicii româneşti

Daniel Constantin a precizat că decizia este dificilă pentru fiecare, inclusiv pentru el, scrie Agerpres.

„Sigur că, uitându-ne în urmă, este o decizie dificilă pentru fiecare dintre noi. Vă asigur că nici eu nu am luat ușor această decizie, care are o puternică încărcătură emoțională, dar oferă astăzi o șansă mult mai mare pentru ca proiectele noastre nu numai să fie auzite, ci să fie înfăptuite.

Vă propun să participați alături de mine și de conducerea centrală a PC la înființarea pentru prima dată în România a unui partid a cărui identitate europeană să nu fie pusă la îndoială. Un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE, care luptă la nivel european pentru o democrație autentică, pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenești pentru care am luptat cu toții după anul 1989„, a adăugat Constantin.

Constantin a subliniat contribuția conservatorilor la guvernare și le-a mulțumit colegilor de partid din Guvern pentru înfăptuirea programului de guvernare.

„În egală măsură vreau să vă salut și să vă spun că sunt alături de dumneavoastră, de toți cei care respectă contribuția pe care Dan Voiculescu a avut-o la construcția acestui partid. (…)

Am fost de-a lungul ultimilor trei ani un partid serios și consecvent, membru al unei coaliții solide de guvernare. Am susținut programul de guvernare fără condiționări politice și fără a urmări un interes personal sau de partid și tot timpul cu gândul de a implementa măsuri corecte pentru cetățeni”, a adăugat el.

Citeşte şi: Orban, despre fuziunea PLR-PC: Sunt două partide care niciodată nu au dat piept cu electoratul

Liderul PC le-a cerut colegilor săi să rămână uniți și să acorde un vot de încredere noului proiect politic — ALDE.

Sunt convins că într-un partid mult mai mare valorile conservatoare pot fi mult mai bine auzite de cetățeni. A fost o onoare pentru mine să fiu în fruntea PC pentru mai bine de cinci ani. Vă asigur că va fi o onoare și o responsabilitate și mai mare să duc împreună cu dvs partidul la un alt nivel.

Vă cer să rămânem uniți. Vă chem să dăm acest vot de încredere acestui nou proiect politic, nu numai pentru noi, dar și pentru România. ALDE este alternativa pentru românii care nu se regăsesc în nici unul dintre cele două partide care domină scena politică românească.

Prin constituirea celei de-a treia forțe politice vă propun să le oferim șansa de a-și regăsi valorile democratice europene pentru care s-au luptat în ultimii 25 de ani. Sper ca astăzi împreună să ajungem la decizia care să facă din scena politică românească un peisaj în care toți cei ce vor să facă politică, cei ce aspiră la anumite lucruri să se regăsească. Am convingerea că noul partid va lupta pentru valori democratice europene autentice, în care fiecare să se regăsească”, a mai spus Constantin.

Spynews
Horoscop duminică, 15 septembrie 2024: Scorpionii au parte de multe evenimente
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Ce și-a pus un român pe o Dacia Duster. A rezolvat o mare problemă, dar îl costă 10 lei pe lună. “Arată foarte bine”
Capital.ro
Bărbatul cu care a apărut Simona Halep. Cei doi s-au sărutat (FOTO)
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
ALERTĂ! O bacterie periculoasă a fost descoperită la granițele României
Adevarul
Imagini șocante de la Revoluția din '89 în „orașul lui Nicu Ceaușescu”. Amănunte neștiute
Spynews
Ce să nu faci după ce ai mâncat. Obiceiul nociv care îți poate distruge sănătatea
Spynews
Românii riscă amenzi de până la 10.000 de lei dacă nu vor respecta legea. Ce presupune noua modificare legislativă
Evz.ro
Secretul lui Celentano din Las Fierbinți. Cum a slăbit 23 de kilograme
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Moștenitorul impreiului Alpin și celebra influenceriță și-au spus ADIO! S-a rupt lanțul de iubire după 4 luni
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Gigi Mulțescu, legenda Dinamo, a murit la vârsta de 72 de ani: „Te-am pierdut, nea Gigi!” Care a fost cauza decesului
Capital.ro
Decizie finală pentru Elena Udrea. E cea mai grea veste pe care a primit-o
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
PERICOL de RĂZBOI! GERMANIA a INTERVENIT în FORȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...