Daniel Constantin: Luni lansăm noul partid. Numele de Pro România este una din variante

Fostul copreşedinte al ALDE, Daniel Constantin, a declarat că luni va fi lansat noul partid pe care vrea să-l constituie în jurl unui grup de parlamentari proveniţi din fostul PC, Constantin precizând că există două variante de nume al noii formaţiuni, unul dintre ele fiind Partidul Pro România.
Filip Stan
25 mai 2017, 19:43
Daniel Constantin: Luni lansăm noul partid. Numele de Pro România este una din variante

”Avem două nume pe care le pregătim. Mâine (vineri – n.red.) vom decide într-o şedinţă după care actele vor fi depuse şi mergem mai departe”, a spus Daniel Constantin precizând că luni va avea loc un eveniment de lansare al noii formaţiuni politice. ”Pro România este o variantă pe care o analizăm, în momentul de faţă este cea mai acceptată”, a adăugat Constantin.

El i-a mulţumit fostului ministru al Educaţiei, deputatul Sorin Cîmpeanu care a demisionat din ALDE pentru a se alătura noului proiect politic. ”Sunt mai mult decât bucuros că domnia sa va principalul meu partener în construcţia politică viitoare”, a spus fostul copreşedinte al ALDE.

Constantin a anunţat că viitorul partid va susţine în continuare guvernul Grindeanu din care a făcut şi el parte ca vicepremier şi ministru al Mediului. ”Cred că trebuie să păstrăm consecvenţa votului. Eu cred că, pentru sănătatea societăţii româneşti, Sorin Grindeanu trebuie să reuşească pentru ca noi să trăim mai bine şi parlamentarii care sunt alături de noi vor susţine toate măsurile bune pentru cetăţeni şi pentru ţară. Vom trage însă semnale de alarmă în momentul în care lucrurile nu sunt în regulă”, a declarat Constantin, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, acesta a spus că relaţiile nu vor fi la fel de cordiale cu PSD din cauza preferinţei pe care conducerea acestui partid a arătat-o lui Călin Popescu-Tăriceanu în disputa internă din ALDE. ”În momentul în care coaliţia a acceptat o anumită formulă, ca anumiţi oameni să fie răstigniţi în piaţa publică nu mai putem avea relaţii. Îmi pare rău pentru că am foarte mulţi prieteni în PSD dar, din păcate, viaţa ne-a dus într-o anumită postură în care, din cauza leadership-ului, nu mai puteam avea acelaşi tip de relaţii”, a mai spus Daniel Constantin.

Pe 5 mai Eugen Durbacă a anunţat că împreună cu Daniel Constantin şi alţi colegi parlamentari va pune bazele unui nou partid. ”Sunt în echipa domnului Constantin, am rămas şi intenţionăm să facem un alt partid, alături de domnul Constantin. Suntem cinci parlamentari, vom face un grup”, a afirmat Durbacă. Marţi şi deputatul Sorin Cîmpeanu a anunţat că se alătură noului proiect.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...