Daniel Dines, fondatorul UiPath. „Când am ajuns la Microsoft la începutul anilor 2000 am avut din nou senzaţia că sunt blocat în timp. A fost acel deceniu pierdut al Microsoft când am fost eu acolo, între 2000 şi 2005. Mi s-a părut că seamănă puţin cu comunismul – nimic nu se mişca cu adevărat, totul era blocat.
Viaţa a accelerat din nou după 2005, când m-am întors în România, care sigur că a fost o decizie proastă pentru că nu aveam acces la capital. Dar singurul lucru bun în România, din perspectiva înfiinţării unei companii noi, este că ai acces la un bazin de talent care nu te costă o avere.
În mod special acest lucru era adevărat acum 15 ani, şi acesta este şi modul în care i-am întâlnit pe toţi ceilalţi cofondatori, practic. Eu i-am angajat în companie şi la un moment dat toţi inginerii din echipa de la început au devenit cofondatori“, a povestit Daniel Dines într-un interviu pentru podcastul „Cloud Giants“, realizat de Bessemer Venture Partners, un fond de investiţii de capital de risc din SUA, potrivit Zf.ro.
Citeşte şi: Daniel Dines, CEO UiPath: M-am gândit că aș putea să-mi deschid un restaurant care să vândă numai supe
Întrebat care este acel lucru care este mai bun în Bucureşti faţă de San Francisco, Dines a răspuns că viaţa la terasă, unde poţi avea discuţii despre tehnologie. „Lucrurile sunt mult mai drăguţe la Bucureşti. Viaţa la terasă, unde poţi discuta despre tehnologie, e mai bună decât cea din San Francisco“.
Dezastru pentru UiPath, primul unicorn local intrat pe bursa de la New York. Chiar dacă a avut parte de o evaluare extrem de optimistă, compania a înregistrat o scădere abruptă – minus 46% pentru UiPath de la listarea din 21 aprilie 2021, scrie Business MAGAZIN.
„Două motive principale astfel, pot defini scăderea ulterioară: vânzările acţionarilor anteriori, fie fonduri, investitori prelistare sau angajaţi, care au dorit să marcheze un profit consistent, înaintea unor vremuri incerte, şi pe de altă parte, tendinţa de scădere indusă de trendul general din tehnologie. O serie de companii promiţătoare, dar fără profituri sau cu profituri mici au înregistrat pierderi de zeci de procente în ultimul an, penalizate şi de trendul de creştere a dobânzilor”, a explicat Claudiu Cazacu, consulting strategist al XTB România, potrivit sursei citate.