Daniel Dragomir a declarat, duminică, că, în acest moment, în România există opt structuri specializate care fac interceptări.
„(Sunt) toate serviciile de informaţii, care sunt şase, DNA, care are o structură proprie, şi se adaugă o structură specializată în cadrul IGPR, care face astfel de activităţi şi pentru DIICOT şi pentru parchet. (Cele şase servicii sunt – n.r. ) SPP, SRI, SIE, serviciul de informaţii al Armatei, serviciul de informaţii al Ministerului de Interne şi o structură specializată în cadrul Ministerului Justiţiei, despre care văd că nimeni nu prea spune multe. Deci, sunt şase structuri specializate. Toate aceste structuri solicită – şi îmi asum lucrul acesta -, obţin şi lucrează cu mandate de siguranţă naţională”, a declarat Daniel Dragomir.
Fostul ofiţer SRI a mai precizat că le-a spus membrilor Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii despre foarte mulţi români care ar fi fost ascultaţi pe o perioadă de cinci ani, pe mandate de siguranţă naţională pentru prevenirea şi combaterea terorismului.
„Comparaţi numărul de mandate de siguranţă naţională din România cu cele din SUA sau faţă de Marea Britanie, ţară în care serviciile de informaţii chiar se confruntă cu o ameninţare teroristă majoră, zilnică”, a mai spus Dragomir.
Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a lansat, duminică, platforma civică România 3.0, cu ajutorul căreia îşi propune crearea unor strategii prin care România să-şi poată redobândi demnitatea naţională. Printre direcţiile indicate de platforma România 3.0 se numără ideea de a avea o Constituţie a clarităţii şi a echilibrului între puteri, nevoia ca serviciile secrete să fie subordonate autorităţilor legitime ale poporului român, dar şi o justiţie care să facă dreptate tuturor românilor.