„Ieri l-am demis pe directorul Administraţiei Pieţelor, pe motivul că Piaţa Rahova nu e gata astăzi, aşa cum i-am zis. În afară de asta, sunt lucruri care s-au întâmplat, pe considerentul că nu au venit la timp tot felul de utilaje, de acord, pot să înţeleg că nici în Franţa, nici în Italia, nici în Germania, nici în Austria, acolo de unde ar fi trebuit să vină toate materialele, nu s-a lucrat, aşa cum nu s-a lucrat nici la noi, dar măcar avizele pentru funcţionarea pieţei ar fi trebuit pregătite şi documentaţia pentru obţinerea avizelor. Pentru cei care cred că s-ar mai putea întoarce la Administraţia Pieţelor, am un anunţ: Nu. Nici el la Administraţia Pieţelor şi nici doamna fostă director general la Asistenţă Socială”, a spus Daniel Florea, într-un clip video postat, joi, pe Facebook.
El a anunţat că autoritatea locală demarează un audit la Direcţia de Asistenţă Socială Sector 5. „La Asistenţă Socială demarăm un audit, atât un audit pe management, unul juridico-financiar şi unul pe activitatea din timpul stării de urgenţă, un audit făcut de una dintre cele mai mari patru firme din lume”, a afirmat Daniel Florea.
În altă ordine de idei, edilul a informat că autoritatea locală a demarat „o amplă acţiune de înverzire a sectorului”.
„Spaţiile verzi de pe arterele principale pe acolo pe unde circulă RATB-ul (…) sunt în administrarea PMB, ALPAB. Am făcut un protocol de colaborare cu ei, am făcut un protocol de colaborare cu compania municipală de întreţinere de spaţii verzi, le-am dat comandă, le plătim refacerea tuturor spaţiilor verzi. În principiu, au spus că în cel mai scurt timp posibil (…) le vor reface pe toate”, a menţionat primarul Sectorului 5.
Daniel Florea s-a referit şi la salubrizarea platoului de 11 hectare dintre Casa Oamenilor de Ştiinţă şi Senat.
„Reuşim să salubrizăm acel platou de 11 hectare dintre Casa Oamenilor de Ştiinţă, Academia Română şi Senat. A trebuit să intervenim acolo, că era un focar de infecţie (…), am mai intervenit de-a lungul timpului. Din păcate, terenul nu e în administrarea noastră, e din 1990 în administrarea Academiei Române, ăsta e şi motivul probabil pentru care nu au existat întotdeauna bani pentru a se face acolo amenajare, salubrizare. Avem un protocol cu Academia Română şi vom încerca să redăm acest spaţiu circuitului public”, a declarat Daniel Florea.
Pe de altă parte, el a menţionat că autoritatea locală va monta termoscanere conectate la dispeceratul Poliţiei Locale.
„Vom pune termoscanere conectate la dispeceratul Poliţiei Locale, astfel încât să ştim în fiecare moment dacă e cineva care are temperatură, fie că e la şcoală, fie că intră în sediul Primăriei, fie la DGASPC, fie la Evidenţa Populaţiei, fie în piaţă (…). Vestea bună este că ele vor rămâne acolo, pentru că nu numai pe perioada asta de COVID sunt bune la şcoli, sunt bune şi atunci când va fi o gripă”, a adăugat primarul Sectorului 5.
Daniel Florea anunţa pe 30 aprilie că a decis demiterea directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5.
Acesta explica într-un mesaj video postat pe Facebook că nemulţumirile faţă de activitatea DGASPC erau mai vechi, dar s-au „aprofundat” în perioada stării de urgenţă.
„Începând de astăzi, doamna director general nu-şi mai desfăşoară activitatea în administraţia publică locală a Sectorului 5 şi, de asemenea, noul director general are libertatea de a-şi face propria echipă”, declara Florea.
Citeşte şi Daniel Florea: Primăria Sectorului 5 va continua să acorde sprijin tuturor cetăţenilor