Daniel Funeriu anunţă sfârşitul USR: „Zero alternativă prezidenţială. Vin toată ziua cu abureli progresiste. Aroganţa i-a pierdut”

Fost ministru al Educației, Daniel Funeriu a făcut marți o analiză a USR, care, potrivit spuselor sale, se află acum într-o situație din care nu pare să mai existe ieşire.
Filip Stan
14 iun. 2022, 23:59
Daniel Funeriu anunţă sfârşitul USR:

Funeriu spune că USR se află în moarte clinică, iar pentru a aduce argumente afirmației sale, acesta expune zece motive pentru care partidul condus interimar de Cătălin Drulă nu mai reprezintă o forţă politică demnă de luat în seamă.

„Realitatea rece este că, din păcate, USR e în moarte clinică. Cauzele: aroganța cosmică şi prostia.

1) Bilanțul primarilor lor e văzut catastrofal în majoritatea cazurilor, amestecat în altele. Păcat de cei care chiar par că mişcă.

2) Sunt implicați în conflicte interne fără sfârşit, din care omul de rând înțelege o ciolaniadă „good old style”.

3) Temele lor sunt „fumate”: de exemplu au avut pâinea şi cuțitul în justiție şi au făcut exact zero. Mă irită maxim că în educație propun texte corecte, care erau în varianta originară a Legii 1, dar uită, adesea, să spună asta şi le prezintă ca produs al minții lor. E bine ce propun, dar să facă bine să spună şi de unde vin.

4) Sunt ineficienți în a combate foşti membri care îi atacă consistent din exterior (Cioloş-Reper, Valeriu Nicolae). Nu au răspuns nici la atacurile isterice venite din partea unor foşti membri nesemnificativi dar foarte vocali. I-au promovat când erau cu ei („e prost/proastă, dar muşcă bine din adversar, trolează bine”, spuneau atunci, plătesc imprudența de a fi dat nas proştilor). Habar nu am cine are dreptate, dar imaginea de ansamblu e în defavoarea lor.

5) Ideologic sunt o corcitură: se zic de dreapta dar vin cu abureli progresiste de dimineața până seara.

Citeşte şi: Florin Cîţu lansează un nou atac: „PSD îşi schimbă părul, dar năravul ba. Ponta, Dragnea, Ciolacu, toţi au acelaşi obiectiv, suprataxarea mediului privat”

6) „Ne consolidăm după alegerile interne” e songul lor. Să le spună cineva că în politică esențială e tendința. Care acum e direct către plop.

7) Mulți, Drulă printre alții, încearcă să trăiască politic din bilanțul ministerial. Da, Drulă a fost foarte promițător ca ministru, dar lumea uită foarte repede.
Zero recruți cu nume sonore. Zero progres în resurse umane.

9) Imagine generală de fraieri laşi: s-au dat cocoşi cu ieşirea de la guvernare, acum îşi dau auto-palme în public că au făcut-o. Seriously?

10) Zero alternativă prezidențială. Situația e foarte delicată, dar ei nu înțeleg nimic: în situația războiului din Ucraina, logica statală cere să nu-ți ataci preşedintele.

Logica politică cere să oferi o alternativă. Ei sunt incapabili să danseze acest subtil balet. Pentru că nu au instrumentul intelectual adecvat.

În concluzie: aroganța lor cosmică i-a pierdut. Îmi pare rău pentru că s-au consumat şi pentru că mulți oameni de calitate aflați acum în USR se vor consuma odată cu partidul. Am crezut mult în Drulă, în Ghinea şi alții, dar nu cred ca USR mai poate să fie resuscitat.”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

Citeşte şi: Cristian Ghinea, despre USR: A fost o fuziune eşuată şi acum ar trebui să avem un divorţ cinstit! PSD se pregăteşte de ieşirea de la guvernare anul viitor

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!