Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei: „Absolut toţi cei suspectaţi sau dovediţi de plagiat sunt patronaţi de un singur om: Klaus Iohannis”

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, îl acuză pe Klaus Iohannis că, deși mai are aproape doi ani pentru a veni cu o soluție la problema plagiatului descoperit din ce în ce mai des în tezele de doctorat ale demnitarilor români, face tot posibilul pentru a-i proteja pe aceştia de rigorile legii.
Filip Stan
17 ian. 2023, 13:21
Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei:

Daniel Funeriu se mai întreabă, retoric, de ce este singura persoană din spaţiul public românesc care îl indică pe Klaus Iohannis ca fiind cel care îi protejează pe plagiatori, referindu-se, probabil, la ministrul de Interne Lucian Bode.

„În România lui 2023 absolut toți cei suspectați sau dovediți de plagiat sunt patronați de un singur om: președintele României, Klaus Iohannis. El este unicul responsabil al situației în care ne aflăm, anume că:

1) cu toate că a câștigat mandatul de președinte utilizând masiv (în opinia mea determinant, cu plăcere…) plagiatul ca armă electorală împotriva lui Ponta,

2) la 8 ani de mandat și 12 ani de când am dat prima legislație anti-plagiat solidă din România, politica românească este încă profund marcată de flagelul plagiatului.

Citeşte şi: Minivacanță de patru zile pentru elevi și profesori. Când începe vacanța din februarie în fiecare județ

Situația mai arată ceva: nimeni, în afară de mine, nu are curajul să îl desemneze pe președintele României drept principalul vinovat de situație. Eu știu de ce. E foarte bine că sunt scoși la iveală cei cu probleme de integritate academică. Soluția, însă, e în mâna patronului lor, Klaus Iohannis. Acesta mai are aproape doi ani pentru a rupe p1s1ca. Pe moment o hrănește. Asta trebuie să fie și principala calitate a viitorului președinte al României: să știe să ridice ochii din bocancii murdari ai politicii românești și să ducă țara asta unde merită, mai ales acum că beneficiem -din noroc- de un context internațional atât de favorabil.

PS: punctul 9 de la postarea anterioară. Am tăcut de ceva vreme pe subiectul plagiatelor pentru că… acvila non capit muscas.

PPS: regret că nu am brevetat cea mai eficientă și rezistentă armă pentru curățarea politicii din România: lupta împotriva plagiatului. Who’s your daddy, now?”, a scris Funeriu pe Facebook.

Citeşte şi: Desființarea inspectoratelor școlare și transformarea lor în direcții județene de învățământ preuniversitar. Ligia Deca păstrează măsura propusă de Sorin Cîmpeanu

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!