Daniel suferă de o boală gravă, iar pentru a se vindeca are nevoie de o sumă imensă. Maria vrea și ea dreptul la o viață normală, după ce a fost diagnosticată cu sindromul Cushing. Cum îi poți ajuta

Iubirea de părinte nu se poate compara cu nimic de pe acest pământ, iar atunci când copilul tău se confruntă cu o problemă de sănătate, panica și durerea sunt de nedescris. Maria și Daniel sunt doi tineri care speră la o copilărie și o adolescență normală, însă pentru acest lucru au nevoie de ajutorul nostru.
Alina Costache
01 nov. 2023, 13:38
Daniel suferă de o boală gravă, iar pentru a se vindeca are nevoie de o sumă imensă. Maria vrea și ea dreptul la o viață normală, după ce a fost diagnosticată cu sindromul Cushing. Cum îi poți ajuta
Daniel suferă de o boală gravă, iar pentru a se vindeca are nevoie de o sumă imensă. Maria vrea și ea dreptul la o viață normală, după ce a fost diagnosticată cu sindromul Cushing. Cum îi poți ajuta

Lupta cu o boală este cumplită. În lumea plină de provocări a adolescenței, Maria, o tânără de 15 ani, se luptă nu doar cu presiunile specifice acestei perioade, ci și cu o afecțiune medicală gravă care i-a provocat creșterea neașteptată în greutate.

Oboseala constantă, dificultățile de concentrare, stări repetate de nervozitate și luare rapidă în greutate au fost câteva dintre simptomele care i-au îngrijorat pe părinți. Ceea ce inițiat părea a fi doar o etapă normală de creștere, s-a dovedit a fi ceva mult mai serios. După numeroase vizite la specialiști, familia a aflat că Maria suferă de sindromul Cushing, cauzat de un adenom hipofizar. Pentru a-și recăpăta sănătatea, adolescenta are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală care costă 8.000 de euro. Suma nu este exagerat de mare, însă părinții tinerei, oameni simpli de la țară nu au puterea financiară să-ți ajute copilul.

Citește și: Nu se mai acordă concedii medicale pentru COVID-19, ci va trece pe boală obişnuită. Concediul va fi plătit doar 75%

,,Mi se rupe sufletul când o văd cât suferă. Ca adolescent Maria este un copil singuratic, fără prieteni. Este o fire introvertită, iar de când a luat în greutate, iar aspectul său fizic s-a schimbat, a devenit ținta răutăților colegilor de clasă și s-a autoizolat. Nu își mai dorește să meargă la școală. Cu greu o fac să iasă din casă, să meargă în parc ori la cumpărături. Se ferește să fie văzută pe stradă de colegi, se îmbracă cu haine largi, sta cu gluga trasă pe față.”

Ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, mama Mariei, o femeie simplă de la țară care mai are în grijă alți patru copii. Tatăl este singurul care aduce venituri în familie, bărbatul muncește cu ziua în agricultură. Deși au o condiție modestă, părinții Mariei și-au construit singuri căsuța în care locuiesc și depun toate eforturile să își susțină copii în școală.

,,Fata cea mare a intrat anul acesta la un liceu din Ploiești. Facem tot ce putem să îi asigurăm banii de navetă. În același timp trebuie să ne îngrijim de sănătatea Mariei. Dacă operația nu are loc va trebui să urmeze toată viața un tratament care să îi țină cortizolul sub control. În plus medicii sunt îngrijorați de valorile extrem de mari ale colesterolului și de stadiul steatozei hepatice, afecțiuni dezvoltate ca urmare a obezității abdominale de care suferă. Doctorii spun însă că 9 din 10 copii cu diagnostice similare s-au vindecat în urma operației.”

În ciuda situației critice în care se află, Maria are puterea să se gândească la viitor. Vrea să ia Evaluarea Națională cu notă mare și să studieze în cadrul unui liceu pedagogic, fetița vrea să devină educatoare sau învățătoare și să își dedice viața copiilor care au nevoie de sprijin didactic și emoțional.

,,Din păcate nu se poate concentra prea mult la lecții. Îi este destul de greu să lucreze, pentru că are dureri constate de cap, la nivelul glandei hipofize. Singura variantă pentru ea și pentru noi ca familie ar fi intervenția chirurgicală. Avem însă datorii la bănci de când am reparat casa și nu ne mai acordă nimeni un împrumut. Ne punem speranța în campania lansată de Asociația Salvează o inimă și în oamenii de bine care vor să ajute semenii aflați în situații critice”, ne-a mărturisit Roxana, mama adolescentei.

,,Cu ajutorul dumneavoastră, putem scrie un final fericit. Orice contribuție, oricât de mică, poate face diferența între viață și boală pentru această tânără. Prin solidaritate îi putem reda Mariei speranța că își va putea urma visul de a deveni educatoare și să devină un exemplu de perseverență și determinare pentru toți copiii care se confruntă cu dificultăți”, Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Daniel C. Ștefan se află sub tratament la Spitalul Clinic Fundeni din București, iar familia și prietenii lui au lansat un apel umanitar disperat. Ei au nevoie de ajutorul nostru pentru a-i oferi lui tânărului șansa de a învinge această boală necruțătoare.

Imaginează-ți disperarea și teama pe care o simte Daniel în fiecare zi, în timp ce se confruntă cu această luptă împotriva leucemiei. Prietenii și familia lui au făcut un apel către oameni cu suflet mare, pentru a întinde o mână de ajutor în aceste momente dificile. Poate că suntem norocoși să fim sănătoși în acest moment, dar nu putem ști niciodată când nevoia de ajutor ar putea veni în viața noastră sau în viața cuiva drag nouă.

Cum poți ajuta?

Există mai multe moduri în care poți contribui la lupta lui Daniel pentru viață:

Donează sânge: Dacă ești eligibil să donezi sânge, fiecare picătură poate face o diferență uriașă în viața lui Daniel. Contactează centrul local de donare a sângelui și oferă-ți ajutorul.

Contribuie financiar: Dacă ai posibilitatea, poți face o donație financiară în contul special deschis pentru Daniel:

IBAN: RO85BRDE290SV85593072900 (Banca BRD)

Cont Revolut: R069BREL0005538661790100 (DANIEL)

Spune mai departe: Răspândește această veste tristă și apelul umanitar în cercurile tale de prieteni, familie și colegi. Cât mai mulți oameni află despre situația lui Daniel, cu atât mai mare este șansa de a aduna sprijinul necesar pentru tratamentul său.

Citește și: Dumitru Dragomir, dezvăluire-şoc despre Irinel Columbeanu. „Nu că a pierdut averea e o nenorocire, ci că are o boală necruțătoare, Alzheimer” VIDEO

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?