Daniel Zamfir îi numeşte pe miniştrii cabinetului Cîţu „prăduitori” şi explică faptul că executivul ar pregăti o ordonanţă de urgenţă care să abroge Legea avuţiei naţionale, propusă de PSD şi aprobată în 2020, conform Stiripesurse.
”PRADUITORII NU SE LASA
Citu pregateste OUG ca sa abroge Legea de protejare a avutiei nationale. Am reusit anul trecut sa trecem legea prin care ii impiedicam sa vanda timp de doi ani participatiunile statului la companiile sale. Am facut-o, tocmai pentru a nu permite speculatorilor sa profite de caderea pietelor financiare si sa ia pe nimic cam tot ce a mai ramas de luat…
Vor acum sa praduiasca Portul Constanta, Aeroporturile, Hidroelectrica si CEC-ul.”, scrie Daniel Zamfir.
Preşedintele PSD a publicat joi un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care susţine că avertismentele transmise de social-democraţi încă din 2019, cu privire la ineficienţa guvernării liberale, sunt confirmate de rapoartele Comisiei Europene.
Marcel Ciolacu numeşte executivul condus de Florin Cîţu „Guvernul Ţeparilor” şi îl acuză pe premier că se împrumută într-un ritm record, de peste 1.000 de euro pe secundă, ajungând să îndatoreze România cu peste 35 de miliarde de euro de la începutul lui 2020.
”Comisia Europeană confirmă tot ceea ce am avertizat din noiembrie 2019 încoace: guvernarea pe datorie care a explodat; zero măsuri pentru a stopa risipa banului public și zero măsuri pentru creșterea colectării veniturilor la buget.
Lipsa de viziune a PNL a condus la situația în care s-a cheltuit enorm față de veniturile încasate pentru a obține cea mai mare cădere economică și cea mai slabă revenire din UE! Se confirmă că România, spre deosebire de celelalte țări din UE, a cheltuit banii aiurea fără a veni cu un plan serios de stimulare și revenire economică. Iar rezultatele sunt catastrofale:
Guvernarea pe datorie, în ritm de 1000 de euro pe secundă, duduie! Guvernul de Dreapta amanetează țara pe 30 de ani! Comisia Europeană este alertată că datoria publică va ajunge la 100% din PIB și confirmă cu Guvernul Cîțu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală – adică austeritate! De aceea, amână și mai mult prezentarea bugetului, undeva în februarie, ceea ce înseamnă că țara va avea buget abia în martie! Până atunci, zero investiții!”, a scris Ciolacu pe Facebook.