DARIUS VÂLCOV ar putea fi din nou ARESTAT. Comisia Juridică a APROBAT a doua cerere DNA

Darius Vâlcov ar putea fi arestat pentru a doua oară. Comisia Juridică din Senat a avizat, marţi, favorabil cea de-a doua cerere a DNA de reţinere şi arestare a fostului ministru. Plenul Senatului va da votul final în şedinţa de miercuri. 
Ionela Marcu
31 mart. 2015, 10:05
DARIUS VÂLCOV ar putea fi din nou ARESTAT. Comisia Juridică a APROBAT a doua cerere DNA

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi, a doua cerere a DNA privind urmărirea penală a lui Darius Vâlcov, cu nouă voturi „pentru”, precum şi cererea privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD, cu şapte voturi pentru” şi două abţineri.

„Vom trimite plenului două rapoarte, unul privind urmărirea penală, care a întrunit unanimitatea de voturi şi un raport pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării, care de asemenea a fost avizat favorabil, cu majoritate, înregistrându-se două abţineri„, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

Rapoartele Comisiei juridice urmează să fie înregistrate la Biroul Permanent, iar votul final va fi dat miercuri, în plenul Senatului.

Boboc a mai spus că senatorul Darius Vâlcov a fost chemat la comisie, dar, din diferite motive, nu a putut să ajungă. 

„Ne-a comunicat un punct de vedere, că dumnealui va fi pezent mâine, la plen şi îşi va susţine punctul de vedere şi că lasă la aprecierea comisiei modul în care va da acest raport, fără să solicite o amânare”, a explicat Boboc.

Procurorii DNA au trimis, săptămâna trecută, la Senat, a doua cerere de urmărire penală, dar şi una de reţinere şi arestare a lui Darius Vâlcov, fostul ministru fiind acuzat de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

Potrivit procurorilor, Vâlcov ar fi deţinut şi administrat, prin interpuşi, o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, iar beneficiile materiale astfel obţinute ar fi fost ţinute într-un seif, încredinţat unei persoane apropiate. Anchetatorii au găsit în seif 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat RENOIR, un tablou inscripţionat JEAN COCTEAU şi o pictură pe lemn, inscripţionat AUREL ACASANDREI.

Ulterior, la percheziţiile efectuate în şase locaţii, procurorii au mai descoperit 101 tablouri. Fostul ministru al Finanţelor ar fi intenţionat să-şi deschisă o galerie de artă.

CITEŞTE ŞI Ce plănuia să facă Darius Vâlcov cu tablourile. Procurorii au găsit operele de artă sub paturi şi în dulapuri

Darius Vâlcov a fost reţinut pentru trafic de influenţă, însă ICCJ a decis cercetarea senatorului în arest la domiciliu.

DNA îl acuză pe Darius Vâlcov că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, județul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!