Până în prezent, peste 50 de cazuri documentate dovedesc că motanul Oscar, în vârstă de nouă ani, simte pur şi simplu moartea şi se aşază la picioarele pacienţilor care sunt gata să îşi dea duhul. În mod inedit, cu toate că povestea felinei pare desprinsă dintr-un film, doctorul David Dosa, profesor asistent la Universitatea Brown, a scris o carte cu privire la acest fenome, intitulată: „Pe tură cu Oscar: darul extraordinar al unei pisici obişnuite„.
Citeşte şi Cum este RAIUL. Mărturii din „viaţa de apoi” făcute de un neurochirurg VIDEO
Astfel, medicul povesteşte rutina zilnică a motanului, explicând că acesta îşi petrece foarte rar timpul cu persoanele care nu sunt gata să treacă pe lumea cealaltă. În schimb, Oscar alege să se aşeze şi să toarcă lângă cei care mai au puţin de trăit. Mai mult, dacă este ţinut la distanţă de un pacient aflat în pragul morţii, Oscar zgârie uşa cu ghearele pentru a fi lăsat înauntru.
Cu toate că nu există încă o explicaţie ştiinţifică cu privire la abilităţile motanului, există o explicaţie potrivit căreia Oscar ar putea să simtă mirosul cetonelor, acizi eliberaţi de celulele care mor. În cadrul unei alte teorii elaborate de experţi în comportamentul animalelor, se crede că prezicerile lui Oscar s-ar datora unui comportament învăţat care se repetă, el fiind în stare să recunoască stările fizice ale muribunzilor, cum ar fi lipsa de mişcare sau scăderea respiraţiei.
Citeşte şi POVESTEA IMPRESIONANTĂ a unei femei care a sfidat MOARTEA VIDEO
De altfel, Oscar a ratat prezicerea unui singur deces la clinica, dar acest lucru se datorează faptului că rudele pacientului respectiv au decis transferul la un alt spital. Imediat după această mutare, Oscar a intrat în salonul ce fusese ocupat de pacient, a aruncat o privire spre toţi bolnavii, după care a mers să se plimbe prin mai multe camere.
Acum doctorii au atât de multă încredere în Oscar, încât alertează familia când pisica sare pe patul unui bolnav. Specialiştii sunt de părere că Oscar, precum câinii, ar putea mirosi cancerul, reuşind să detecteze ketona, biochimicalele cu miros specific al celulelor moarte.