Ajutoare de Paşte pentru persoanele cu venituri modeste în toată ţară cu ajutorul voluntarilor sau al slujitorilor Bisericii. Un număr de 350 de persoane vârstnice cu venituri reduse și persoane cu dizabilități gradul I vor primi pachete conținând produse alimentare necesare hranei zilnice: ulei, zahăr, făină, orez și cozonac.
„În prag de sărbători, trăind bucuria Învierii Domnului Isus Hristos, fiecare dintre noi încearcă să demonstreze cât de puternic este dictonul dar din dar se face rai”, spune primarul Mariana Gâju.
Masa de Paste pentru 22 de batrani din Campulung Moldovenesc cu ajutorul voluntarilor
Asociaţia „Licuricii fericiţi” din Câmpulung Moldovenesc se ocupă și în acest an de Masa de Paște pentru 22 de bătrâni vulnerabili, cu ajutorul voluntarilor și donațiilor primite de la suceveni și nu numai. Se face un apel către toții oamenii care vor să „adopte” un bunic de Paște, să contribuie cu 200 de lei pentru masa completă de sărbători, o rezervă de alimente, o cămașă sau o năframă nouă pe care să le poarte, bucuroși, Paștele acesta.
„Nu știm câte sărbători îi vom mai avea cu noi, dar știm că vrem să aibă bătrâneți tihnite și cu bucurie. Vă suntem tare recunoscători tuturor celor care ne ajutați să facem 22 de bunici fericiți. Puteți alege un bunic, puteți să donați special pentru acela sau puteți face o donație cât de mică pentru toți, iar noi ne vom strădui să le deschidem ușa tuturor. Ajutați-ne, vă rugăm, să-i bucurăm și de Paștele acesta”, a transmis învățătoarea Nicoleta Bogoș, președinta Asociației „Licuricii fericiţi”.
Ajutați „Licuricii fericiţi” să adune 4.400 de lei pentru bătrânii din Câmpulung Moldovenesc. Căutați-i pe Licurici sau donați o sumă cât de mică cu care voluntarii să pregătească Masa de Paște pentru bătrâni. Asociația Licuricii Fericiți, Câmpulung Moldovenesc, CUI 37028370, Cont lei: RO46BTRLRONCRT0379547801, Cont euro: RO93BTRLEURCRT0379547801, Revolut: 0721046095, Paypal: [email protected].
Vă reamintim că oluntarii asociației le dau binețe „bunicilor de împrumut”, cum îi numește pe vârstnici învățătoarea Nicoleta Bogoș, cea care a creat asociaţia „donatorilor de zâmbete, de lumină şi de visuri împlinite”, le duc o masă caldă și alimente necesare pentru încă câteva zile.
Fiecare gest caritabil este o binecuvântare pentru bătrâni și copii, pentru cei abandonați, bolnavi, singuri, fără resurse, unii fără speranțe. Asociaţia ,,Licuricii fericiţi” din Câmpulung Moldovenesc a început proiectul „Prânzul de sâmbătă” la începutul lunii martie 2019, ca o continuare firească a proiectului „Bunici cu împrumut”. Fiţi alături de voluntarii Asociaţiei „Licuricii fericiţi” şi oferiţi-le sprijinul, pentru ca ei să ducă darurile voastre bătrânilor singuri, necăjiți, bolnavi.
Haine și alimente de Paști, de la Arhiepiscopia Dunării de Jos. Primesc daruri 7.000 de copii și de bătrâni din Galați
Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă cu ocazia Sărbătorilor Pascale daruri pentru aproape 7.000 de copii şi vârstnici în valoare de 550.000 lei, în cadrul Programului social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti”.
„În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în preajma marilor sărbători creştine se derulează ample programe pastoral-misionare şi social-filantropice, îndreptate cu precădere către persoanele vârstnice, familiile cu mulţi copii sau spre semenii nevoiaşi şi marginalizaţi social”, a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Un astfel de program, desfăşurat de peste zece ani prin Sectorul social-filantropic al Centrului eparhial, cele opt protopopiate şi parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos, este şi cel prilejuit de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi intitulat sugestiv „Ne înnoim de Sfintele Paşti”.
În acest context, în perioada 3-13 aprilie 2023, peste 4700 de persoane vârstnice şi 2200 de copii, care provin din peste 500 de familii nevoiaşe cu mai mult de trei copii, primesc din partea Bisericii, pentru sfintele sărbători, alimente şi articole vestimentare şi încălţăminte în valoare de 550.000 lei. Din această valoare, Centrul Eparhial contribuie cu 60%, iar protopopiatele şi parohiile cu câte 20%.
„Programul a debutat în Protopopiatul Brăila, unde copiii din acest municipiu au avut prilejul de primi darurile special achiziţionate şi pregătite pentru ei. Activitatea filantropică a constat în oferirea de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi alte daruri pascale pentru 450 de copii nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiale ale unităţilor bisericeşti din cadrul protopopiatului Brăila. Darurile achiziţionate au fost aduse la biserica Sfântul Dumitru din cartierul Brăiliţa, unde au fost aşezate pe categorii de vârstă şi apoi oferite cu drag copiilor. Bucuria preoţilor şi a voluntarilor a fost mare la întâlnirea acestor frumoși copii veniți direct de la școală pentru a-şi primi darurile de sărbători”, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos, de la Galați.
În aceste zile prepascale se desfăşoară şi cealaltă componentă a acestui program prin care persoanele vârsnice, bolnave şi cu posibilităţi materiale reduse, primesc daruri din partea parohiilor prin preoţii şi voluntarii parohiali.
De la biserică, preoţii au mers la casele unor bătrâni bolnavi şi singuri pentru a le oferi pachete cu alimente de bază şi alte produse.
„Toţi beneficiarii acestei campanii umanitare au primit cu mare bucurie darurile, mulţumind în primul rând Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, iniţiatorul şi susţinătorul acestui tradiţional program eparhial, precum şi celorlaţi clerici şi voluntari parohiali implicaţi în astfel de acţiuni de binefacere”, a mai transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.
În zilele următoare, până aproape de Sfintele Paşti, alţi copii şi vârstnici din Arhiepiscopia Dunării de Jos vor primi sprijin în cadrul acestui program.
O tânără va duce alimente pe mesele a mii de copii și bătrâni săraci cu ocazia Paștelui. Cu toții putem contribui la această cauză
Tânăra va hrăni mii de persoane din satele mai multor județe ale țării, inclusiv copii și vârstnici sărmani din Bihor. Trăiesc în case sărăcăcioase și stau mai mereu flămânzi. Nu au lumină, căldură, încălțăminte, nu au mâncare și se bucură de cel mai mic gest de bunătate din partea celor din jur. E cazul multor copii din sate izolate din Bihor, dar și din Arad și din multe alte județe ale țării. Părinții acestor copii se chinuie să le pună ceva pe masă și să îi trimită la școală, iar vârstnicii se uită triști pe geam, sperând că cineva le va trece pragul.
Pentru câteva mii de astfel de copii și bătrâni, Alexandra Timar este un trimis al Celui de Sus. Cu ajutorul a sute de voluntari și oameni inimoși, tânăra le face sărbătorile mai frumoase, mai luminoase.
Și în pragul Sărbătorilor Pascale, Alexandra Timar va sprijini mii de copii și vârstnici cu alimente, haine și jucării – după caz, prin campania „Hrănește un suflet”.
„Acești copii nu își doresc jucării scumpe sau lucruri scumpe, ci o pâine sau o ciocolată, un zâmbet pe chipul părintelui măcinat zilnic de griji şi speranţa că cineva îşi întoarce privirea către ei”, spune inimoasa președintă a Asociației „Îngeri pentru Suflete”, Alexandra Timar.
De fiecare dată, copiii și vârstnicii o întâmpină cu lumină în ochi și cu zâmbet larg, cât toată fața. Pentru acest an, Alexandra și-a propus un țel ambițios: să ajungă înainte de Paști la mii de familii, nu doar din Arad, unde organizația își are sediul, ci și în Bihor, Timiș, dar și alte județe din țară.
Dorința ei este să ofere Paști mai luminoase și îndestulate. Munca nu se oprește niciodată pentru Alexandra și voluntarii ei. Căci, ei străbat în fiecare zi din an kilometri întregi pentru a ajunge la cei sărmani.
Cei care doresc să sprijine campania Asociației Îngeri pentru suflete, pot dona alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte sau încălțăminte, pot să facă donații la voluntarii din Oradea. Este vorba de Ramona Farcău (pentru zona Decebal, Rogerius sau Borșului), la numărul de telefon: 0747.698.010, sau la magazinele de retușerie/second hand din strada Sovata, vis a vis de magazinul Profi (orele 08.00-16.00), sau din Calea Aradului lângă BRD – de luni până vineri, între 08.00 și 17.00. Leuca Lavinia colectează astfel de bunuri în satul Pocola, nr. 121 (telefon: 0775.575.830), iar Darna Voichița, la Biharia, nr. 69 (telefon: 0743.666.702).
„Mai avem puţin timp la dispoziție în care puteți «adopta» un bunic sau un copil și să îl puneți, în mod simbolic, la masă cu voi de Paște. Avem mare nevoie de alimente neperisabile, cum ar fi: orez, paste, conserve, ulei etc, produse de igienă și dulciuri, astfel încât să asigurăm o masă caldă pentru cât mai mulți din acei copii pentru care ați facut cu atâta drag pachetele de Crăciun sau pentru bunicii care ne așteaptă cu drag să le călcăm pragul, ca în fiecare an! Pachetele pot fi duse într-un centru de colectare, la sediu, comandate online cu livrare la noi sau puteți face donații în bani cu care să cumpărăm la sfârșitul campaniei ce mai lipsește. Am încredere că veți fi și de această dată alături de noi!”, este apelul Alexandrei.