Hackerii au reușit să obțină nume, adrese de e-mail și parole criptate ale acestor clienți. Compania a dat asigurări că acești hackeri nu dispun de chei de decriptare a acestor parole.
Gunjan Patidar, manager IT la Zomato, spune că informațiile financiare ale clienților erau stocate într-o bază de date separată care nu a fost afectată de acest atac și, prin urmare, acestea nu sunt compromise.
”Nu a fost furată nicio informație referitoare la plăți”, a declarat el într-un comunicat difuzat pe site-ul Zomato, adăugând că angajații start-up-ului verifică toate sistemele Zomato pentru a căuta alte posibile spargeri.
”Datele cardurilor dumneavoastră bancare de la Zomato sunt complet sigure, așa că nu trebuie să vă îngrijorați”, a adăugat Patidar. Utilizatorii care au fost victime ale pirateriei au fost dezabonați de la site și de la aplicație, iar parolele lor au fost modificate ”ca măsură de precauție”, a adăugat el, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Un nou atac cibernetic de mare amploare este în curs
Presa indiană a relatat, citând o informație provenind de la un site specializat, că fișierul cu date piratate a fost vândut la licitație pentru o mie de dolari pe o rețea paralelă anonimizată.
Zomato, care revendică 120 de milioane de vizite pe lună, a declarat că își va întări protocoalele de securitate. Compania a fost fondată în anul 2008 și operează în 23 de țări.
Această piraterie este anunțată la doar câteva zile după un masiv atac cibernetic cu virusul Wannacry, care a lovit sute de mii de calculatoare din întreaga lume săptămâna trecută, iar alte agresiuni similare ar fi în curs.