Datorii uriaşe la Adevărul Holding. Creditorii vor să recupereze aproape 100 de mil. de euro

Cel mai mare creditor este o firmă controlată de un apropiat de-al lui Cristi Burci (actualul proprietar Adevărul), dar pe lista creditorilor, pe lângă fisc, apar cu sume mari de recuperat BCR, Pro TV, Kanal D și alte zeci de firme, informează paginademedia.ro. Dintre salariați (care au de recuperat, în total, 186.000 de euro), Peter Imre figurează în topul celor care au de primit una dintre cele mai mari sume. Interesantă este situația fostului director de resurse umane, Oana Barbu, care are de returnat bani.
Romania TV
20 ian. 2013, 16:43
Datorii uriaşe la Adevărul Holding. Creditorii vor să recupereze aproape 100 de mil. de euro

Suma totală a datoriilor Adevărul Holding este de 94,2 milioane de euro, conform listei preliminare întocmite de lichidatorul judiciar. Cel mai mare creditor este Elida Media – peste 50 de milioane de euro, companie deținută de Răzvan Enache. Enache este un fost colaborator al lui Cristi Burci. A fost director de programe la Prima TV, pe când postul de televiziune era deținut de Burci.

În topul celor mai mari creditori mai apar și alte companii din portofoliul lui Dinu Patriciu: Mediapoint (10,5 milioane de euro), regia de vânzări a grupului, agenția Odyssey Communication, și ea în insolvență (care are de recuperat aproape patru milioane de euro), Mic.ro (3,5 milioane) și Adevărul Imobiliar.

BCR apare cu o creanță de 6,7 milioane de euro, iar OTP Bank cu 2,5 milioane.Pro TV are de recuperat de la Adevărul 992.000 de euro.Dogan (Kanal D) figurează cu 153.000 de euro.Aproape 3,5 milioane de euro este datoria către fisc.Pe listă apare și Premium News (firma prin care Cristi Burci a cumpărat Adevărul), care are de primit aproape 400.000 de euro.

Pe lista zecilor de creditor se mai regăsesc companii precum Domino Production, Romtelecom, Orange, IMAS, Fan Courier și Rompetrol Downstreet.

Peter Imre, cel care a condus în ultimii ani compania, are de recuperat de la Adevărul Holding (din salariu) aproape 15.000 de euro. Este depășit doar de Valentin Voica, dar în cazul lui Voica suma include și alte drepturi, pe lângă salariu.

Conform listei, Imre Petre Ludovic figurează cu un salariu net de 230 de milioane de lei în septembrie și de 337 de milioane în luna octombrie.

Raluca Badea (Sultan), fostul publisher de la revistele Adevărul Holding, figurează cu o creanță de 4.400 de euro, iar Ionuț Bonoiu, redactor-șef Forbes, are de primit 3.000 de euro.

Interesantă este situația Oanei Barbu, fosta șefă de la resurse umane. Ea nu are de primit bani, ci este datoare grupului Adevărul Holding cu 13.200 de euro (575 de milioane de lei). Conform listei, cifra datorată provine din sume luate în avans.

În luna octombrie, în dreptul Oanei Barbu figura un salariu net de 127 de milioane de lei.

În total, sumele datorate salariaților sunt de 186.000 de euro. Pe listă figurează aproape 210 angajați care au sume de recuperat.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota dieta
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!